Din cele mai vechi timpuri, piperul negru a fost folosit nu numai în gătit, ci şi în medicină.
Antibiotic natural
Fiind bogat în vitamina C, piperul este deosebit de valoros, acţionând ca un antibiotic natural, datorită protecţiei împotriva infecţiilor şi diverselor boli.
CITEȘTE ȘI: Trucuri în gospodărie: Cum ajută piperul negru la păstrarea culorii hainelor
Accelerează procesul de ardere al grăsimilor
Experţii susţin că împiedică dezvoltarea celulelor adipoase şi, în acelaşi timp, accelerează procesul de ardere a grăsimilor.
Bogat în fibre, fier, calciu, magneziu
Piperul negru provine din India şi este bogat în fibre, conţine fier, calciu, magneziu şi multe alte elemente utile.
Piperul negru a fost folosit de secole pentru vindecare
Acest condiment ajută la eliminarea problemelor de somn, îmbunătăţeşte digestia, îndepărtează durerile de dinţi şi ulcerele bucale. Boabele de piper negru curăţă stomacul şi intestinele.
CITEȘTE ȘI: Condimentul supranumit ”Regele mirodeniilor”: Are grijă de digestia ta și previne diareea
Contraindicații
Cu toate efectele sale benefice, piperul nu este recomandat persoanelor cu stomac sensibil şi nici femeilor însărcinate sau care alăptează.
Comentarii: