REVIEW

Trucuri în gospodărie: Cum ajută piperul negru la păstrarea culorii hainelor

Foto: Pinterest.com

Stii deja ca in masina de spalat pui detergent si balsam de rufe, dar ce ai spune daca ti-am recomanda sa bagi, impreuna cu hainele, si piper negru?

Piper negru in masina de spalat este noul truc preferat al gospodinelor. Nu este neaparat ceva nou, insa in ultima vreme tot mai multe femei il folosesc atunci cand baga rufe la spalat.

Piper negru in cuva masinii de spalat

Secretul este sa folosesti condimentul regasit de obicei doar in bucatarie impreuna cu rufele sortate pe culori. Piperul negru nu are proprietati de curatare, dar cu siguranta va salva culoarea hainelor negre, colorate si chiar si stralucirea celor albe.

Uita de acum de spalatul hainelor inchise sau colorate in apa rece sau calduta, uita mai ales de spalatul de mana al tesaturilor care se pot decolora rapid in masina de spalat. Uita si de rufele albe spalate la temperaturi ridicate, ceea ce face ca masina de spalat sa consume mai mult curent. O lingurita de piper in cuva masinii de spalat va face minuni!

CITEȘTE ȘI: Acarienii, prezenţi peste tot în locuinţe: Metode eficiente pentru a scăpa de ei

Spala hainele cu boabe de piper la cea mai scazuta temperatura, iar la incheierea programului diferenta va fi vizibila. Nu uita, evident, ca rufele negre se spala doar impreuna, nu si cu alte culori, coloratele la fel, iar cele albe, ati ghicit, doar cu rufe albe.

De ce se decoloreaza hainele la spalat

De multe ori avem surpriza neplacuta ca hainele sa isi piarda din culoare si stralucire chiar dupa prima spalare. Motivul? Reziduurile de detergent de pe rufe. Ei bine, piperul actioneaza ca un agent abraziv si ajuta la dizolvarea reziduurilor de sapun si detergent din fibrele rufelor, care dauneaza culorilor, potrivit acasa.ro.

Pe acelasi principiu, piperul va ajuta si rufele albe sa ramana albe, nu gri sau galbui.

Daca adaugi si o cana de sare in cuva masinii de spalat, aceasta va avea asupra hainelor acelasi efect ca balsamul de rufe: va inmuia tesaturile, iar hainele vor fi mai moi si mai placut de purtat.

CITEȘTE ȘI: De ce e sănătos să ții cactusul în dormitor sau lângă electrocasnice

Piperul previne depunerile de calcar

Ai nevoie de motive in plus sa faci testul cu boabe de piper data viitoare cand speli rufe? Ei bine, boabele functioneaza ca un agent de dedurizare a apei, astfel ca ajuta la prevenirea depunerilor de calcar pe piesele masinii de spalat, care provoaca defectiuni majore.

Comentarii: