NUTRITIE SANATATE

Combinații interzise: Alimentele care nu trebuie consumate dacă iei anumite medicamente

Foto: Pinterest.com

Combinații interzise: Alimentele care nu trebuie consumate dacă iei anumite medicamente. Medicamentele se iau numai și numai la recomandarea medicului în urma stabilirii unui diagnostic de certitudine.

Inclusiv antiinflamatoarele nu este bine să le iei de capul tău, fiindcă multe au efecte adverse sau de exemplu, tu poți avea anumite alergii sau intoleranțe de care nu ai cunoștință. De asemenea, sunt și situații în care anumite medicamente au ca și contraindicație consumul unor alimente. Există alimente care pot să influențeze modul de reacție al anumitor medicamente și pot da naștere la efecte secundare în organism, potrivit doctorulzilei.ro.

Combinații interzise: Alimentele care nu trebuie consumate dacă iei anumite medicamente

Bananele și medicamentele pentru hipertensiune

Medicamentele împotriva hipertensiunii cresc nivelul de potasiu din organism. O cantitate mare de potasiu este posibil să dea naștere palpitațiilor, sau pot crește ritmul cardiac. De aceea, evită să consumi banane când ai de urmat un tratament pentru hipertensiune.

CITEŞTE ŞI: Dr. Monica Pop trage un semnal de ALARMĂ: Medicamentele care pot duce la orbire

Grapefruit și medicamentele pentru colesterol

De exemplu, sucul de grapefruit este posibil să creasca nivelul acestor medicamente în sistemul circulator ceea ce va mări riscul de efecte adverse. De asemenea, sunt studii care susțin că acest fruct asociat cu medicația împotriva colesterolului poate da dureri ale membrelor inferioare sau chiar umflarea lor.

Anticoagulantele și sucul de merișoare

Se pare că sucul de merișoare poate duce la subțierea sângelui la pacientul care ia anticoagulante.

Laptele si antibioticele

Sunt unele clase de antibiotic care se asimilează mai greu dacă vei bea lapte. Mai exact, calciul din lactate împiedică organismul să absoarbă corect antibioticele, de aceea ele își pierd efectul benefic asupra organismului. Mai mult, laptele poate să interacționeze cu unele medicamente ce tratează problemele tiroidei.

Ciocolata neagră micșorează sau chiar anulează anumite medicamente

Specialiștii spun că unele tratamente prescrise pentru insomnii sau pentru depresie au contraindicat consumul de ciocolată neagră.

CITEŞTE ŞI: Moda sprâncenelor tatuate: Cum se fac, cât rezistă şi ce riscuri există

Cafeaua anulează sau diminuează efectul unor pastile

De exemplu, poate avea ca efect slăbirea efectului unui medicament antipsihotic, în același timp este probabil să crească efectele secundare ale altuia.

Comentarii: