SANATATE

Combinațiile de suplimente alimentare pe care trebuie întotdeauna să le iei împreună: Îți protejează inima și îți țin sub control colesterolul

Vitaminele și mineralele sunt nutrienți de care corpul tău are nevoie în cantități mici pentru a funcționa corect și a rămâne sănătos.

Cele mai bune surse de vitamine și minerale se găsesc în alimentele naturale. De aceea, majoritatea oamenilor ar trebui să obțină toți nutrienții de care au nevoie printr-o dietă variată și echilibrată.

Cu toate acestea, unii dintre noi ar putea avea nevoie să ia suplimente suplimentare și mulți ajungem însă, zilnic, să luăm împreună diverse vitamine, minerale și alte suplimente alimentare pentru a ne ajuta să ne îmbunătățim starea fizică și mentală.

În anumite cazuri, o deficiență a oricăruia dintre nutrienții esențiali poate duce la reacții negative asupra sănătății. Prin urmare, suplimentele disponibile fără prescripție medicală pot ajuta la îndeplinirea acestor cerințe.

Astfel, de la tratarea afecțiunilor cardiace până la îmbunătățirea rezistenței oaselor, suplimentele de vitamine și minerale joacă un rol esențial în privința sănătății, potrivit doc.ro.

CITEȘTE ȘI: Ai grijă de ficatul tău când iei orice fel de medicamete: Metodele prin care îl poți proteja

Ce sunt suplimentele alimentare?

Ideea din spatele suplimentelor alimentare, numite și suplimente alimentare sau nutritive, este de a furniza nutrienți care ar putea să nu fie consumați în cantități suficiente. Suplimentele alimentare pot fi vitamine, minerale, aminoacizi, acizi grași și alte substanțe livrate sub formă de tablete, capsule, soluții etc.

Suplimentele sunt disponibile într-o gamă largă de doze și în diferite combinații. Cu toate acestea, doar o anumită cantitate din fiecare nutrient este necesară pentru ca organismul tău să funcționeze, iar cantități mai mari nu sunt neapărat mai bune!

Combinații de suplimente care ar trebui să fie întotdeauna luate împreună

Multe vitamine și minerale esențiale sunt necesare pentru creșterea imunității și a bunăstării generale și pot să aibă rezultate mai bune, mai ales atunci când sunt luate împreună.

Iată trei combinații pe care trebuie să le iei în considerare:

1. Magneziu și vitamina D3

Suplimentele de magneziu și vitamina D3 pot fi luate împreună pentru a asigura o bună funcționare a organismului. Magneziul este important pentru organism pentru a face vitamina D3 să poată fi absorbită, iar enzimele din ficat și rinichi au nevoie de magneziu pentru a descompune vitamina D3.

Vitamina D3 întărește sistemul imunitar, reglează tensiunea arterială și întărește oasele, dinții și mușchii. Magneziul, pe de altă parte, va ajuta la întărirea oaselor, ameliorând tensiunea musculară și spasmele musculare.

2. Omega 3 și vitamina E

Acești doi nutrienți esențiali te pot ajuta să faci față afecțiunilor cardiace, precum și să ții sub control nivelul colesterolului.

Acizii grași Omega 3 și vitamina E oferă diverse beneficii pentru persoanele care se confruntă cu boala arterială coronariană. De fapt, potrivit oamenilor de știință, administrarea concomitentă de Omega 3 și vitamina E poate scădea în mod benefic, insulina serică și rezistența la insulină la pacienții cu boala arterială coronariană.

Mai mult decâ atât, o combinație a acestor două suplimente poate reduce semnificativ nivelurile de lipoproteine cu densitate foarte scăzută pentru persoanele care se confruntă cu probleme de colesterol.

În general, nivelurile de stres pot fi, de asemenea, scăzute folosind aceste suplimente, deoarece Omega 3 îmbunătățește sănătatea mintală.

CITEȘTE ȘI: Retenția urinară sau golirea incompletă a vezicii urinare: Cum se manifestă și care e tratamentul potrivit

3. Magneziu și zinc

Atunci când sunt luate în combinație, magneziul și zincul au beneficii reciproce. Magneziul ajută organismul să-și regleze nivelul de zinc, în timp ce zincul asigură absorbția eficientă a magneziului de către organism.

Zincul este important pentru a digera alimentele, pentru a stimula sistemul imunitar, pentru a sintetiza proteine și pentru a menține oasele puternice și sănătoase. Cel mai mare avantaj al combinării acestor doi nutrienți este că nu concurează unul cu celălalt pentru a fi absorbiți în organism. De fapt, această combinație îmbunătățește recuperarea musculară, ajută la vindecarea leziunilor pielii, accelerează metabolismul, menține echilibrul electrolitic și îmbunătățește somnul.

Comentarii: