Compotul care scade cel mai repede febra. Febra mare este un răspuns imun la iritanții externi (agenți infecțioși). Odată intrați în organism, aceștia sunt atacați de celulele imunitare, ceea ce duce la producerea de substanțe speciale – citokine. Acestea afectează centrul de termoreglare din creier, provocând o creștere a temperaturii.
Febra mare este o reacție de protecție a organismului care perturbă activitatea vitală a microbilor dăunători și a agenților virali.
Dr. Mikhail Ginzburg explică cum să scădeți temperatura cu remedii naturale .
O creștere a temperaturii provoacă eliberarea de substanțe speciale în sânge – pirogenii, care sunt responsabili de procesele inflamatorii. Pirogenii afectează procesele metabolice și stimulează una dintre zonele creierului (hipotalamusul), care este responsabilă de termoreglare. Ca urmare, producția de căldură în organism crește.
CITEȘTE ȘI: Temperatura ridicată la adulți: Câte grade trebuie să arate termometrul pentru a fi considerată febră
În plus față de temperatură, pot apărea și alte simptome neplăcute – frisoane, dureri de cap, slăbiciune, dureri musculare și articulare. Toate acestea sunt asociate cu tulburări metabolice și de schimb de căldură. Prin creșterea temperaturii organismul se protejează de virușii și bacteriile care au pătruns în el.
Este necesară scăderea temperaturii?
Temperatura critică a corpului la care se formează cheaguri de sânge este de 40°C. Cu toate acestea, se recomandă administrarea de medicamente antipiretice încă de la 38-38,5°C. În plus, răcirea corpului și antipireticele populare, cum ar fi decocturile calde, ceaiurile și compoturile, vor ajuta la reducerea temperaturii.
În funcție de grad, febra este împărțită în:
- subfebrilă (37-38°C)
- febrilă (38-39°C)
- ridicată (39-40°C)
- prea ridicată (peste 40°C)
O temperatură de 37-37,5°C în sine nu este periculoasă și nu provoacă consecințe dăunătoare. Cu toate acestea, dacă o astfel de temperatură subfebrilă persistă pentru o perioadă lungă de timp, atunci sunt necesare diagnostice suplimentare.
La o temperatură de 37,5-38 °C, organismul luptă activ împotriva infecțiilor. Prin urmare, prin scăderea acestei temperaturi, perturbăm activitatea propriilor noastre mecanisme de apărare din sistemul nostru imunitar. Ca urmare, acest lucru poate agrava evoluția bolii și poate duce la apariția complicațiilor.
Bolile infecțioase pot provoca, de asemenea, coagularea sângelui: gripă, dureri în gât, sinuzită, pneumonie, rotavirus, dizenterie, sifilis, tuberculoză. De aceea, trebuie neapărat să consultați un medic.
Compotul care scade cel mai repede febra – Compotul de zmeură
Există multe remedii populare pentru scăderea febrei. Oamenii folosesc ghimbirul, usturoiul și lămâile ca medicamente. Liderul acestei liste este zmeura. Acestea conțin salicilați naturali, care au efecte antiinflamatoare și antipiretice. Prin urmare, atunci când aveți o răceală, este recomandat să gătiți compot cu zmeură uscată sau congelată. De asemenea, este potrivit ceaiul cu frunze de zmeură sau gem de zmeură.
Printre antipireticele populare eficiente se numără infuziile fierbinți de mușețel, coacăze negre sau zmeură. Acestea provoacă transpirație abundentă, iar băuturile previn și deshidratarea.
Uită de frecarea cu oțet sau alcool
În ceea ce privește frecarea cu oțet sau alcool concentrat, este mai bine să uitați de această metodă, mai ales cu copiii. Alcoolul se evaporă destul de repede – acest lucru poate provoca efecte nocive din cauza inhalării vaporilor. În plus, frecarea cu brandy sau vodcă poate duce la hipotermie și poate slăbi și mai mult organismul.
CITEȘTE ȘI: De ce crește temperatura seara: Bolile pe care le semnalează ora la care faci febră
Infuzia de măceșe
Infuzia de măceșe este bună pentru scăderea febrei, mai ales dacă febra este asociată cu răceala. Este recomandat să beți această băutură în mod regulat în timpul febrei, deoarece ajută la reducerea ei rapidă și îmbunătățește imunitatea. Băuturile cu miere sau lămâie sunt, de asemenea, foarte utile. În plus, acestea conțin vitamina C, care este indispensabilă pentru răceală și gripă.
Nu este recomandat să consumați aceste băuturi fierbinți, deoarece acest lucru poate duce la supraîncălzirea organismului.
Se folosesc adesea preparate pe bază de plante, cum ar fi flori de tei, mușețel, măceșe, plantain, tătăneasă. Băuturile din coacăze negre ajută, de asemenea, la scăderea temperaturii.
Comentarii:









