MOMS REVIEW

Concluzie importantă a cercetătorilor: Lucrurile care chiar reduc anxietatea și îmbunătățesc performanțele – Nu te-ai aștepta la așa ceva

Experții de la Institutul de Cercetare în domeniul igienei din Novosibirsk au constatat, în cadrul unui studiu privind jucăriile anti-stres pop-it și simplemindedness, că acestea reduc anxietatea și ajută la obținerea unor rezultate mai bune atunci când se efectuează sarcini măsurate, a anunțat Rospotrebnadzor, serviciul federal rus pentru supravegherea în domeniul protecției drepturilor consumatorilor și bunăstării populației.

Jucării anti-stres

Potrivit unui raport publicat pe canalul oficial Telegram al agenției, Institutul de Cercetare în domeniul igienei din Novosibirsk al Rospotrebnadzor a finalizat prima fază a cercetării privind jucăriile anti-stres și efectele acestora asupra funcțiilor cognitive și a stării psiho-emoționale a copiilor.

CITEȘTE ȘI: Viermişorii intestinali la copii: Cum îţi dai seama de prezenţa lor şi cum scapi de ei

„Rezultatele obținute sunt în concordanță cu datele disponibile privind formarea rapidă a emoțiilor pozitive la copii, deoarece jucăriile antistres influențează sistemul nervos central prin deplasarea atenției și angajarea abilităților motorii fine ale degetelor, oferă un efect de relaxare rapidă, comparabil ca eficiență cu o pauză dinamică bine organizată”, se arată în studiu.

Antenția și performanța mentală

În timpul studiului, specialiștii au evaluat parametrii care caracterizează concentrarea atenției și performanța mentală a unui copil, starea de spirit, apetitul, succesul în îndeplinirea sarcinilor și alți câțiva indicatori importanți.

Astfel, jucăriile anti-stres reduc într-adevăr anxietatea și îi ajută pe copii să obțină rezultate mai bune la sarcinile măsurate.

CITEȘTE ȘI: SURPRIZĂ: De unde moştenesc copiii inteligenţa – de la mamă sau de la tată?/ STUDIU

Institutul de Cercetare în domeniul igienei din Novosibirsk al Rospotrebnadzor va continua să studieze efectul jucăriilor antistres. În viitorul apropiat, există planuri de extindere a listei de indicatori investigați într-un format de monitorizare pe tot parcursul anului școlar.

Comentarii: