NUTRITIE SANATATE

Condimentele pe care le să le consumi pe stomacul gol dacă suferi de diabet: Scad nivelul glicemiei

Condimentele pe care le să le consumi pe stomacul gol dacă suferi de diabet: Scad nivelul glicemiei. Diabetul zaharat este una dintre cele mai insidioase și mai comune boli ale timpului nostru. Boala, care este însoțită de tulburări metabolice, duce la faptul că organismul încetează să mai absoarbă în mod normal glucoza – principala sursă de energie din organism.

Oamenii de știință din Spania au dovedit că utilizarea chimenului negru, a ghimbirului, a scorțișoarei, a turmericului și a șofranului pe stomacul gol poate ajuta la rezolvarea problemei și poate face viața mai ușoară pentru persoanele cu diabet.

Cele mai bune condimente pentru diabet

Chiar și vechii vindecători Avicenna și Hipocrate erau convinși că condimentele nu sunt doar niște aditivi alimentari care saturează mâncarea cu gust, culoare și aromă. Ele sunt medicamente care pot avea un efect pozitiv asupra diferitelor boli.

CITEȘTE ȘI: Cel mai bun mic dejun pentru cei care suferă de diabet și fiere leneșă

Ei le foloseau pentru bolile inimii, ficatului, rinichilor, articulațiilor, plămânilor și altor organe.

O echipă de oameni de știință de la Universitatea din Zaragoza, Spania, analizând 77 de studii și realizând o meta-analiză a altor 45 de studii, a descoperit că anumite tipuri de condimente pot ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge la persoanele care suferă de diabet.

Scorțișoara, cucurmina

De exemplu, scorțișoara, dacă este consumată pe stomacul gol, poate reduce, chiar dacă ușor, concentrația de zahăr. Un efect mai serios a fost demonstrat de curcumină, care face parte din turmeric.

Ghimbir, chimen negru și șofran

Dar cele mai eficiente sunt ghimbirul, chimenul negru și șofranul. Ghimbirul afectează, de asemenea, nivelul de insulină din sânge, reducându-l. Acest hormon este responsabil pentru reglarea metabolismului carbohidraților, grăsimilor (lipide) și glucozei.

Scorțișoara sporește eficiența insulinei din organism, un hormon care determină celulele să utilizeze productiv glucoza din sânge pentru energie, ajutând astfel la controlul nivelului de zahăr. De asemenea, inhibă anumite enzime pancreatice numite amilaze, încetinind descompunerea carbohidraților în tractul digestiv, precum și absorbția acestora, prevenind astfel creșterile de insulină după masă.

Atunci când nivelul de zahăr din sânge rămâne constant, foamea scade, deoarece vârfurile de insulină determină organismul să tânjească în mod natural după mai mult zahăr, ceea ce încurajează mâncatul frecvent și, la rândul său, creșterea în greutate.

CITEȘTE ȘI: Analiza de sânge care poate arăta dacă suntem în pericol să facem diabet

Datorită gustului său ușor dulce, scorțișoara poate contribui, de asemenea, la reducerea aportului caloric, deoarece poate fi folosită în locul zahărului în anumite alimente. Experții care au studiat suplimentele naturale sunt de părere că cele mai bune rezultate pot fi obținute cu un tratament combinat în care diabeticii își monitorizează dieta, desfășoară în mod regulat o activitate fizică moderată și consumă condimente, potrivit publicației Nutrients

Comentarii: