SANATATE

COVID-19 are un punct slab: Descoperirea care ar putea duce la eradicarea virusului

hfda.gov

O nouă veste bună legată de combaterea virusului SARS-CoV-2 vine de la oamenii de ştiinţă. Cercetătorii au observat că anticorpii recoltaţi de la un pacient care a avut SARS, în 2006, au “chimie” cu virusul COVID-19.

Experţii de la Scripps Research Institute, din San Diego, California, sugerează că au descoperit “călcâiul lui Ahile” la virusul COVID-19, scrie mediafax.ro. Cum au ajuns la această ipoteză? Oamenii de ştiinţă au utilizat anticorpi de la un fost pacient cu SARS, infectat în 2006, şi au observat că aceştia s-au ataşat de o anumită zonă a virusului. Este vorba, de fapt, de aproape aceeaşi reacţie pe care au avut-o anticorpii când au fost testaţi pe virusul SARS, descoperit în 2003.

Altfel spus, în studiile de laborator, anticorpii care luptă împotriva SARS s-au ataşat şi noului coronavirus care provoacă infecţia de COVID-19.

CITEȘTE ȘI: Am avut coronavirus și nu am știut? Ce ne spun specialiștii

Anticorpii i-au dezvăluit zona sensibilă

Porţiunea care a atras anticorpii ar putea fi considerată drept slăbiciunea lui SARS-CoV-2, zonă ce poate fi atacată cu medicamente, în încercarea de a descoperi remediul pentru eradicarea virusului.

Profesorul Ian Wilson a explicat într-o lucrare de ştiinţă că anticorpii recoltaţi de la un fost pacient cu SARS nu s-au ataşat la SARS-CoV-2 întocmai cum s-a întâmplat în trecut, la virusul SARS. Cu toate acestea, este o descoperire importantă, care ar putea duce la uciderea virusului.

CITEȘTE ȘI: Grupa de sânge care poate arăta cât de REZISTENT este corpul tău la coronavirus/ STUDIU

“Aceste cunoştinţe suplimentare obţine despre virus şi despre structura sa pot ajuta în obţinerea unui vaccin împotriva acestuia, dar şi al altor tipuri de coronavirusuri”, a spus dr. Ian Wilson.

Comentarii: