NUTRITIE

Crema de verdeţuri, un deliciu sănătos. Cum se prepară şi cum se serveşte

clickpoftabuna.ro

Bucătarul reşiţean Uica Mihai are o reţetă de cremă din verdeţuri pe care o foloseşte aproape de fiecare dată când pregăteşte carne la grătar.

Uica Mihai spune despre cerma de verdeţuri că taie greaţa şi dă un gust deosebit cărnii, scrie adevarul.ro. Reţea este simplă şi conţine ingrediente care pot fi găsite în orice anotimp. Iată, mai jos, cum se face.

CITEȘTE ȘI: Maestrul gastronomiei româneşti îşi dezvăluie reţeta: Cum se prepară cea mai bună ciorbă de perişoare

„Tocaţi pe planşetă 3 legături de pătrunjel, 3 legături de ţelină şi 1 legătură de leuştean. Frecaţi-le bine în mîini, cu o lingură de sare grunjoasă, o linguriţă de piper şi zeama de la o jumătate de lămâie.

Puneţi tocătura într-un vas adânc, tunaţi apă clocotită cât să acopere, puneţi capac şi înăbuşiţi o jumătate de ceas.

Strecuraţi zeama şi veţi obţine o supă limpede, uşor verzuie cu un gust rafinat şi diafan.

În blenderul de viteză mare, puneţi trei mîini de spanac proaspăt , o cană cu vârf de arahide decojite, câteva nuci, un pliculeţ de seminţe de floarea soarelui decorticate, o lingură de seminţe de susan pe care le-aţi prăjit puţin în tigaie. Adăugaţi ulei de porumb, zeamă de lămâie, câţiva căţei de usturoi, sare, piper şi supa de verdeţuri.

CITEȘTE ȘI: Sărmăluţele pădurarului: Reţeta ideală care poate fi folosită şi în post

Mixaţi la viteză mare pentru a obţine o pastă uniformă. Mai completaţi cu supă şi ulei până obţineţi cremozitatea necesară (crema trebuie să poată fi întinsă pe pâine, iar nucile, arahidele şi seminţele să rămână evidente) asezonaţi după gust cu sare, piper, lămâie şi gata.

Lângă fripurile săltate de pe grătar, ori unsă pe pâine prăjită ai o minune care te desfată şi te ţine viu şi treaz”, spune bucătarul.

Comentarii: