SANATATE

Cu ce trebuie să iei vitamina D pentru ca aceasta să fie asimilată în organism

agoramedia.com

Cu ce trebuie să iei vitamina D pentru ca aceasta să fie asimilată în organism. Magneziul și vitamina D sunt doi nutrienți esențiali care joacă un rol crucial în diferite procese fiziologice din organism. Deși funcționează independent, există o interconexiune semnificativă între magneziu și vitamina D.

Iar această interacțiune este vitală pentru menținerea sănătății generale. Pe de o parte, vitamina D este obținută în principal prin expunerea la lumina soarelui și la surse alimentare. Pe de altă parte, magneziul este implicat în activarea vitaminei D în organism.

Conversia vitaminei D din forma sa inactivă (calcidiol) în forma sa activă (calcitriol) are loc în rinichi, iar acest proces este dependent de magneziu. Fără suficient magneziu, activarea vitaminei D este afectată.

CITEȘTE ȘI: Vitamina D: În ce situații îți pune sănătatea în pericol

Fără magneziu, vitamina D nu poate facilita absorbția calciului

Una dintre funcțiile principale ale vitaminei D este de a îmbunătăți absorbția calciului în intestine. Nivelurile adecvate de calciu sunt esențiale pentru sănătatea oaselor, transmiterea nervoasă și funcționarea mușchilor. Magneziul este implicat în mod complex în reglarea calciului. Ajută la menținerea unui echilibru între nivelurile de calciu și magneziu, prevenind acumularea excesivă de calciu în celule.

Dezechilibrele în nivelurile de calciu și magneziu pot duce la diferite probleme de sănătate, inclusiv probleme cardiovasculare și ale scheletului.

Vitamina D este crucială pentru sănătatea oaselor: facilitează absorbția calciului, care este un mineral cheie pentru structura și rezistența osului. Deficitul de vitamina D poate duce la oasele slăbite și la un risc crescut de fracturi.

Magneziul este, de asemenea, esențial pentru sănătatea oaselor: contribuie la formarea și densitatea oaselor. Magneziul stimulează activitatea osteoblastelor, celulele responsabile de formarea oaselor. O deficiență de magneziu poate avea un impact negativ asupra densității osoase și poate crește riscul de osteoporoză.

Fără ACEST mineral, vitamina D poate afecta organele ​

Potrivit Harvard, magneziul ajută, de asemenea, ficatul și rinichii să metabolizeze vitamina D. Prin urmare, o deficiență de magneziu poate reduce capacitatea organismului de a utiliza vitamina D chiar dacă sunt luate suplimente de vitamina D, care la rândul lor pot afecta negativ absorbția de calciu.

Un aport ridicat al suplimentelor de vitamina D și calciu în contextul deficienței de magneziu ar putea duce la:

  • niveluri sanguine ridicate de calciu și fosfor
  • calcificarea vaselor de sânge (o afecțiune observată uneori cu boala cronică de rinichi și boala coronariană)

Vitamina D joacă un rol vital în funcția imunitară, influențând atât sistemul imunitar înnăscut, cât și cel adaptativ. Are proprietăți antiinflamatorii și este implicat în reglarea activității celulelor imune.

Magneziul este cunoscut pentru efectele sale imunomodulatoare, influențând funcția diferitelor celule ale sistemului imunitar. Ajută la reglarea răspunsurilor inflamatorii și susține echilibrul general al sistemului imunitar.

Luați suplimente numai sub supravegherea medicului

În timp ce suplimentele pot fi benefice pentru sănătate, este esențial să se mențină o abordare echilibrată. Aportul excesiv al unui nutrient poate afecta absorbția sau utilizarea altuia.

CITEȘTE ȘI: Ai grijă la deficitul de vitamina D: Probleme de sănătate pe care le-ai putea întâmpina, inclusiv la creier

Este recomandabil să vă consultați medicul de familie înainte de a lua orice supliment.

Înțelegerea rolurilor lor interconectate subliniază importanța unei abordări bine rotunjite a nutriției și sănătății, asigurându-se că atât magneziul, cât și vitamina D sunt furnizate în mod adecvat pentru o funcționare optimă.

Monitorizarea și consultarea regulată cu profesioniștii din domeniul sănătății pot ajuta la abordarea deficiențelor și la promovarea bunăstării holistice.

Comentarii: