LIFESTYLE

Cu fiica pe braț, se luptă pentru o medalie la Olimpiadă!

Are doar 33 de ani și de …26 face tenis de masă! Dana Dodean, liderul echipei naționale a României și deținătoare a 5 titluri europene, două cu echipa, două la dublu feminin și unul la dublu mixt, provine dintr-o familie în care tenisul de masă este la loc de cinste. Toți cei trei frați ai ei, doi băieți și o fată, îl practică la nivel de performanță.

În 2013, sportiva s-a căsătorit cu cel mai bun jucător de tenis din Portugalia, Joao Monteiro și au împreună o fetiță de 6 ani, Lara. Pentru că este mai tot timpul plecată și departe de copil, în cantonamentul de la Constanța, sportiva și-a tatuat numele micuței pe încheietura mâinii stângi.

„Voiam să îl fac în urmă cu 2 ani, dar nu am reușit și am ținut foarte mult ca de data aceasta să îl fac. E bine, să o am de fiecare dată când servesc, să o am aici și să îmi dea motivație să trag mai tare de mine”, spune Daniela Dodean Monteiro.

Când vorbește despre fetița ei, Dana se emoționează tare. Recunoaște că pentru micuță a vrut să renunțe la tenisul de masă.

„A fost un moment la Olimpiada trecută în care am vrut să renunț pentru că nu făceam față psihic. Se întâmpla de multe ori ca Lara să fie bolnavă sau să aibă temperatură sau să aibă probleme și mai grave”, mărturisește marea campioană.

CITEȘTE ȘI: Abia acum s-a aflat: Ce spune forma palmei despre fiecare persoană

Antrenamente cu Ronaldo

Din dragoste pentru Joao, Dana a făcut și un gest care atunci i s-a părut nebunesc. A făcut cuplu cu soțul său în proba de dublu mixt  la Campionatul European de la Budapesta, din 2016, moment unic la acea vreme în istoria tenisului de masă, Cei doi s-au întors acasă cu medalia de aur.

 „A fost ideea lui, i-a venit spontan, ce ar fi să încercăm, eu am zis ești nebun, sigur nu va ieși nimic bine de aici și el a zis, dar hai să încercăm. Nici măcar nu ne-am antrenat, am apărut la campionat”, povestește Daniela.

Soțul ei s-a antrenat, în schimb, cu celebrul Cristiano Ronaldo. Nu acum, ci cu ani în urmă când erau amândoi la Sporting.

 „Jucau împreună tenis de masă la Sporting, după care Cristiano și-a continuat drumul la fotbal și Joao la tenis de masă”, spune sportiva.

Pe 15 iulie, Dana va pleca la Tokyo împreună cu celelalte fete din echipa națională și cu Ovidiu Ionescu, unde va bifa a patra Olimpiadă din carieră, la fel ca și soțul său. Singura medalie din palmaresul impresionant care îi lipsește sportivei este cea olimpică.

 

 

Comentarii: