SANATATE

Cu sistemul imunitar nu e de glumit: Semnele care ar trebui să te îngrijoreze

Foto: Pinterest.com

Sistemul imunitar este un mecanism pe care corpul îl folosește să se apere de virusuri, bacterii și boli. Sistemul imunitar slăbit apare din cauza dietei nesănătoase, stresului și din această cauză nu își poate face ”datoria” eficient.

Cum îți dai seama că ai sistemul imunitar slăbit

Imunitatea este mijlocul de apărare al organismului împotriva agenților externi care pot intra în corp și îl pot afecta, potrivit doctorulzilei.ro. Este construit din rețele de celule, țesuturi și organe care lucrează împreună pentru a proteja organismul. Aceste celule protectoare sunt leucocitele, adică celulele albe din sânge. Acestea au rolul de a ataca agenții care pot îmbolnăvi organismul.

CITEȘTE ȘI: De ce să nu exagerezi cu vitamina C: Un sistem imunitar prea activ poate declanșa boli grave

Atunci când nivelul leucocitelor scade, organismul transmite anumite ”semnale de avertizare” precum:

1. Oboseală: sistemul imunitar slăbit

Este adevărat că oboseala poate avea nenumărate cauze. Însă atunci când nu are o cauză evidentă, de exemplu, dimineața după ce te-ai trezit sau când orice activitate te face să te simți extenuat.

2. Infecții frecvente

Infecțiile urinare, problemele cu stomacul, gingiile inflamate și roșii sunt semne că sistemul tău imnitar nu poate face față agenților externi.

3. Gripă, răceală, dureri în gât

Cât de des răcești? O dată pe lună? Te doare în gât des? Dacă da, atunci e indicat să mergi la medic și să-ți verifici nivelul leucocitelor.

4. Alergii: sistemul imunitar slăbit

Unii oameni au reacții alergice mai des decât alții. Nu pot suporta polenul, praful și alți alergeni. Dacă este și cazul tău, e posibil să fie de vină sistemul imunitar slăbit.

CITEȘTE ȘI: Surse bogate de antioxidanți: băuturile care întăresc sistemul imunitar și neutralizează toxinele

5. Răni care se vindecă greu

Pielea este cel mai mare organ al corpului si este expusa la cele mai multe riscuri. In fata unui organism cu imunitate scazuta, agentii infectiosi incalca aceasta bariera si cauzeaza probleme serioase la nivelul pielii, ducand la deshidratare, modificari ale culorii si iritatii. Intrucat capacitatea de vindecare a organismului este compromisa, ranile se vindeca mai greu, lasand cicatrici inestetice pe piele.

Comentarii: