MOMS

Cum folosim salopetele pentru copii pe tot parcursul anului?

Copiii iubesc să exploreze. Aceștia aleargă, se joacă, se cațără și iubesc natura indiferent de sezon. Pentru toate aceste activități, este nevoie însă de o ținută adecvată care să le ofere siguranță și să le sprijine spiritul de explorator. Ca părinți, știm că este o mare provocare să alcătuim o garderobă completă care să servească tuturor nevoilor celor mici.

Tocmai de aceea, mulți părinți optează pentru piese vestimentare versatile, care să întrunească anumite criterii: să fie confortabile, impermeabile și prietenoase atât cu siguranța copiilor, cât și cu cea a mediului înconjurător.

Printre puținele haine care împlinesc toate aceste condiții sunt salopetele pentru copii. În continuare vei regăsi un mic ghid de creare a ținutelor, pentru a te ajuta să profiți la maxim de potențialul acestor articole vestimentare versatile.

1. Primăvara

Fiind un anotimp de trecere între iarnă și vară, primăvara combină zilele cu intemperii cu zilele călduțe. Astfel, este nevoie de o ținută care să fie potrivită atât pentru temperaturile mai crescute, cât și pentru acele zile în care soarele nu este foarte prietenos. Salopetele din softshell sunt cel mai bun partener de joacă în acest sezon. Fiind alcătuite dintr-un material impermeabil, acestea sunt perfecte pentru activitățile în natură care se împletesc frumos cu cerul înnorat și alergatul prin bălți.

Pe durata primăverii, salopetele pentru copii din softshell pot fi purtate în combinație cu un strat adițional de haine. Este de preferat ca articolele vestimentare care alcătuiesc primul strat să fie confecționate din bumbac, pentru a lăsa pielea să respire în voie. În zilele răcoroase de primăvară, salopetele pot fi combinate cu o bluziță și pantaloni din bumbac, cele două straturi asigurându-i copilului confortul termic necesar.

2. Vara

La sfârșitul verii, atunci când începe să se simtă trecerea dintre sezonul călduros și venirea toamnei, salopetele din bumbac organic sunt o opțiune bună pentru ținutele copiilor. În combinație cu un tricou din bumbac și pantaloni scurți, salopetele pentru copii pot fi purtate în serile răcoroase din august spre septembrie. Bineînțeles, în funcție
de vreme, de tipul de activitate și de locul în care trăiești, aceste variante de ținute pot să varieze.

3. Toamna

Toamna, alături de primăvară, este anotimpul în care salopetele pentru copii din softshell sunt cea mai ușoară modalitate de a crea o ținută. Fiind un anotimp ploios și răcoros, acest material este opțiunea ideală pentru toate beneficiile pe care le aduce: impermeabilitate, rezistență la intemperii și nu în ultimul rând, căptușeală cu fleece pentru menținerea căldurii corporale.

Poți să combini salopetele pentru copii din softshell cu o bluză și pantaloni, ale căror grosime pot să varieze în funcție de vreme. La începutul toamnei poți să folosești un strat de bază din bumbac pentru micuțul tău, iar spre sfârșitul toamnei se poate migra spre un strat de bază mai grosuț, sau chiar pentru două straturi.

Folosind metoda de layering tip ,,sandviș”, salopetele pot fi folosite pe toată durata toamnei, lăsându-ți micuțul să descopere culorile minunate ale naturii.

4. Iarna

Pe timp de iarnă, salopetele pentru copii din softshell pot fi purtate în combinație cu alte două straturi de haine, pentru menținerea confortului termic și păstrarea căldurii corporale. Alături de un strat de bază din bumbac, împreună cu un strat intermediar alcătuit din haine mai grosuțe, salopetele sunt ideale pentru zilele pline de activități și joacă în zăpadă.

Comentarii: