NUTRITIE

Cum gătești peștele pentru a-i da o savoare aparte: Condimentele pe care le poți adăuga

Cum gătești peștele pentru a-i da o savoare aparte: Condimentele pe care le poți adăuga. Peștele este unul dintre cele mai sănătoase tipuri de carne. Conține grăsimi sănătoase Omega 3 și Omega 6 și reprezintă o sursă importantă de proteine.

Pentru un stil de viață sănătos, doctorii ne recomandă două porții de pește a câte 200 de grame pe săptămână.

Gătitul cărnii de pește poate părea dificil, mai ales că peștele este mult mai fragil și carnea are tendința să se rupă ușor.

Indiferent dacă alegi file de pește sau pește întreg, acesta trebuie să aibă un miros marin, cu o tentă dulceagă. Orice miros neplăcut indică alterarea cărnii. Nu te sfii să miroși fiecare pește pentru a-l alege pe cel mai bun.

CITEȘTE ȘI: Trucuri în bucătărie: Cum să faci un sos cremos și delicios care să scoată în evidență gustul peștelui

Carnea de pește este gătită, în general, la grătar sau la cuptor. Însă această carne delicioasă, suculentă și plină de substanțe nutritive poate fi gătită și în alte feluri care îi pun în valoare gustul specific.

Moduri de gătire a peștelui:

Pește prăjit în baie de ulei

Peștele prăjit poate fi delicios dacă adaugi „condimentele” potrivite, parmezan ras, ierburi aromatice, smântână (pentru peștele întreg) și sos de ciuperci (pentru peștele file).

Pește la grătar

Somonul, tonul și peștele-spadă se potrivesc de minune pe grătar. Asigură-te că grătarul este curat și dă-l cu puțin ulei de măsline înainte să pui carnea pe grătar. Întoarce carnea imediat ce s-a făcut pe o parte. Peștii mai slabi pot fi gătiți pe tigaia grill.

Pește la cuptor

Gătirea peștelui la temperaturi ridicate îi scoate în evidență aroma și ajută la caramelizarea exteriorului. Pudra de chilli și chimionul fac minuni pentru peștele la cuptor.

CITEȘTE ȘI: Cel mai bun pește pentru un ficat bolnav

Pește la aburi

Fie că gătești peștele cu ajutorul unui aparat cu aburi sau ajutându-te de doua vase pe foc, pentru un plus de gust, asezonarea trebuie să includă lămâie sau ghimbir. Întreg procesul durează aproximativ 30 minute.

Comentarii: