NUTRITIE SANATATE

Cel mai bun pește pentru un ficat bolnav

Cel mai bun pește pentru un ficat bolnav. Peștele este unul dintre cele mai utile alimente, dar în cazul problemelor hepatice, trebuie consumat un anumit tip de pește. Dr. Nuria Dianova, gastroenterolog rus, comentează beneficiile consumului de hering.

Cel mai bun pește pentru bolile hepatice – heringul

Potrivit medicului, acest produs va avea un efect pozitiv asupra sănătății fiecărei persoane, dar va fi deosebit de util pentru persoanele care suferă de boli hepatice. Medicul adaugă că heringul conține metionină, care este un aminoacid esențial.

În plus, Dr. Dianova spune că acest pește conține o medie de 19-20 g de proteine. Acesta îmbogățește organismul cu acizi grași care protejează inima și vasele de sânge și sunt, de asemenea, utili pentru bolile de piele.

CITEȘTE ȘI: Care este cea mai ușoară curățare a ficatului cu remedii naturale

Medicul a remarcat că, spre deosebire de păsări și bovine, heringul este ușor de absorbit de organism.

Cum gătești heringul

Dr. Dianova recomandă să gătiți heringul la aburi. Medicul spune că în astfel de condiții este posibil să se scape de excesul de grăsime, dar în același timp să se păstreze toate substanțele utile ale alimentelor în cauză.

Puteți, de asemenea, să coaceți heringul în cuptor sau să-l fierbeți. Specialistul i-a îndemnat pe oameni să se abțină de la consumul de hering afumat, deoarece produsele supuse unei astfel de prelucrări pot fi cancerigene.

De asemenea, medicul ne sfătuiește să nu consumăm pește crud, deoarece sistemul nostru digestiv va trebui să facă eforturi pentru a-l digera.

Alte beneficii ale heringului

Heringul este una dintre cele mai bune surse alimentare de vitamina D. Organismul nostru produce această vitamină la soare, dar iarna este dificil să o obținem suficient. Vitamina D este importantă nu numai pentru sănătatea dinților și a oaselor.

Se crede că deficiența sa poate fi un factor în multe boli, cum ar fi scleroza multiplă și diabetul.

Atât heringul de Atlantic, cât și cel de Pacific sunt surse excelente de acizi grași omega-3 EPA și DHA. EPA este acidul eicosapentaenoic, iar DHA este acidul docosahexaenoic. Acești acizi ajută la prevenirea bolilor de inimă și sprijină buna funcționare a creierului.

CITEȘTE ȘI: Mai tare decât cafeaua: Băutura care scade glicemia și curăță ficatul

De asemenea, sunt eficienți în reducerea afecțiunilor inflamatorii, cum ar fi boala Crohn și artrita.

„Oamenii de știință din Marea Britanie spun, de asemenea, că acești acizi grași au proprietăți neuroprotectoare, ceea ce înseamnă că ne ajută să ne menținem creierul sănătos. Alte studii din Japonia arată că EPA și DHA ajută la reducerea riscului de demență și au un efect pozitiv asupra stării de spirit”, spune gastroenterologul, potrivit actualno.com.

Comentarii: