NUTRITIE SANATATE

Mai tare decât cafeaua: Băutura care scade glicemia și curăță ficatul

Mai tare decât cafeaua: Băutura care scade glicemia și curăță ficatul. Această băutură a fost folosită ca înlocuitor al cafelei în Franța încă din secolul al XIX-lea. Se prepară din rădăcină de cicoare prăjită și zdrobită.

De-a lungul timpului, știința a descoperit atât de multe proprietăți benefice ale acesteia, încât mulți oameni o preferă în mod conștient băuturii semipolare cu cofeină.

Mai tare decât cafeaua: Băutura care scade glicemia și curăță ficatul  – Cicoarea

Potrivit terapeutului Nikolai Medvedev, băutura de cicoare are o compoziție biochimică ce poate aduce mari beneficii sistemelor vitale ale organismului uman.

CITEȘTE ȘI: Tinctura de cicoare, preparatul cu zeci de beneficii pentru sănătate. Cum se prepară licoarea-minune

Cicoarea conține vitaminele B6, C, acid folic, mangan, fosfor, potasiu, precum și o cantitate mare de inulină prebiotică, care normalizează microflora intestinală și, ca urmare, favorizează pierderea în greutate. Nikolay Medvedev ne împărtășește de ce boli vă poate proteja consumul regulat al unei băuturi de cicoare, datorită proprietăților sale unice de vindecare.

Mai tare decât cafeaua: Reduce riscul de cancer de colon

Odată cu participarea prebioticului inulină în procesul de fermentare în intestin, se formează o substanță precum butiratul. Aceasta protejează celulele tractului digestiv de diverși factori dăunători și, prin urmare, previne dezvoltarea proceselor tumorale.

Mai tare decât cafeaua: Consumul său reduce nivelul de zahăr din sânge

Acest lucru se datorează din nou inulinei. Studiile arată că aceasta accelerează metabolismul glucozei, reduce concentrația acesteia în sânge și îmbunătățește procesul de absorbție a acesteia de către celulele țesuturilor periferice. Acidul organic și inulina conținute în rădăcina de cicoare, atunci când sunt consumate în mod regulat, devin o bună protecție pentru celulele hepatice. Ele le protejează de oxidare, ceea ce îmbunătățește funcționarea organului.

Cicoarea este cunoscută ca fiind eficientă în prevenirea cirozei. Acest produs este adesea utilizat ca parte a alimentației dietetice. Este folosit ca substitut al popularei băuturi cu cofeină mai ales la pacienții cu hipertensiune arterială. Este folosit pentru a reduce simptomele diabetului.

Mai tare decât cafeaua: Consumul acestei băuturi are un efect bun asupra sistemului nervos

Conferă vigoare și putere, îmbunătățește starea de spirit. În același timp, are mai degrabă un efect calmant decât unul stimulant. Vitaminele B1, B2 și triterpenele ajută la transformarea alimentelor în energie, la descompunerea grăsimilor și la accelerarea proceselor metabolice, favorizând pierderea în greutate.

CITEȘTE ȘI: Sănătatea ficatului: Plantele care ajută la drenarea și funcționarea lui

Rășinile fenolice conținute în acest produs previn apariția cancerului. Ele ajută la eliminarea produselor de oxidare – radicalii liberi – din celule, încetinind astfel îmbătrânirea. Băutura are un efect pozitiv asupra aspectului. Mineralele și vitaminele conținute în ea ajută la întinerirea pielii, dau tonus, activează sinteza colagenului, potrivit actualno.com.

Comentarii: