SANATATE

Cum îți arată organismul că a acumulat prea multe toxine: Semnele pe care nu trebuie să le ignori

Foto: Pinterest.com

Toxinele se acumulează în organism din mai multe motive. Alimentația, medicamentele și lichidele consumate pot conține substanțe dăunătoare care, în unele cazuri, nu pot fi eliminate pe cont propriu. Iată care sunt primele semne că în organism s-au acumulat multe toxine și ce poți face ca să le elimini în mod eficient!

Organismul este capabil, în mod obișnuit, să elimine substanțele dăunătoare provenite din mediul extern. Factorul care contribuie cel mai mult la această acumulare a toxinelor este alimentația. Alimentele ingerate pot conține substanțe nocive, utilizate pentru procesarea și conservarea mâncărurilor, potrivit doctorulzilei.ro.

Care sunt primele semne că în organism s-au acumulat multe toxine și cum îți ajuți corpul să le elimine, în mod eficient?

CITEȘTE ȘI: Vitaminele benefice pentru ficatul gras: Reduc grăsimile din ficat și îmbunătățesc colesterolul

Intoxicarea organismului provoacă simptome evidente, pe care nu trebuie să le ignori:

 • dureri de cap
 • schimbări în rutina de odihnă (insomnii, oboseală cronică)
 • anxietate
 • iritabilitate
 • lipsă de concentrare
 • probleme de memorie
 • probleme la nivelul pielii (iritații sau uscarea pielii)
 • afte bucale
 • schimbări la nivelul părului/unghiilor
 • îngrășare/pierdere în greutate
 • inflamații și edeme

Pentru a evita acumularea de toxine în organism și, de asemenea, pentru a le elimina în mod eficient, este recomandat să adopți un stil de viață mai sănătos. Intoxicarea organsimului, în această circumstanță, implică reziduurile lăsate de alimentele nesănătoase și intens procesate din comerț.

Adoptă o dietă echilibrată și sănătoasă

Pentru a evita acumularea de toxine, evită să consumi alimente procesate, înghețate sau pregătite special pentru cuptorul de microunde. De multe ori, acestea conțin substanțe nocive care să asigure valabilitatea lor pentru un timp îndelungat. În schimb, consumă fructe și legume proaspete, iar mâncarea gătită ar trebui să fie, în mod ideal, din surse proaspete și ingrediente naturale.

Nu uita de mișcare

Organismul elimină multe toxine prin transpirație. Astfel, exercițiile fizice stimulează organismul să elimine aceste toxine acumulate, în mod natural.

CITEȘTE ȘI: Paracetamolul, analgezicul la care apelăm cel mai ușor: Cum se manifestă intoxicația cu acest medicament

Odihnește-te corespunzător

Somnul este procesul natural de regenerare al organsimului. Privarea de odihnă crește nivelul de cortizol, hormonul stresului, și încetinește ritmul natural al organelor de a elimina toxinele din organism.

Relaxează-te

O persoană fericită este mai puțin predispusă să recurgă la vicii pentru a-și echilibra starea de stres. Alcoolul, tutunul, consumul în exces de dulciuri sau mâncatul compulsiv sunt metode adoptate de multe persoane care își doresc să îți îmbunătățească starea. Totuși, aceste obiceiuri pot dăuna grav sănătății tale și facilitează acumularea toxinelor.

Comentarii: