SANATATE

Cum îți dai seama că ai nevoie să iei magneziu: Afecțiunile care necesită să iei acest mineral

teotrandafir.com

Cum îți dai seama că ai nevoie să iei magneziu: Afecțiunile care necesită să iei acest mineral. Endocrinologul Larisa Chumak a dezvăluit cine ar trebui să ia magneziu – o substanță care participă activ la procesele care au loc în fiecare celulă a corpului.

Cum îți dai seama că ai nevoie să iei magneziu

Magneziul reglează activitatea glandelor suprarenale și ajută la absorbția vitaminei D, contribuind la combaterea excesului de greutate. Acest mineral este considerat, de asemenea, un agent prokinetic. Acest lucru înseamnă că îmbunătățește motilitatea intestinală și afectează contractilitatea musculaturii netede. Aceste proprietăți ajută în lupta împotriva constipației, subliniază specialistul.

CITEȘTE ȘI: Cum îți sunt afectați hormonii de lipsa de magneziu

Magneziul este recomandat pacienților cu hipertensiune arterială, dureri de cap frecvente, probleme de somn și de funcționare a tiroidei și rezistență la insulină. De asemenea, se ia pentru o mai bună absorbție a vitaminei D.

„Dozajul mineralului comentat este stabilit de un specialist. Ea depinde de simptome și variază între 200 și 2000 mg pe zi. De asemenea, este important să se determine modul în care organismul percepe substanța. Perioada de „pornire” a magneziului este individuală și depinde de sensibilitatea celulelor. În medie, este nevoie de patru până la șase săptămâni pentru a simți beneficiile”, spune endocrinologul.

Alte beneficii ale magneziului

  • Are un efect benefic asupra creșterii oaselor;
  • normalizează ritmul cardiac, scade tensiunea arterială;
  • reglează nivelul de zahăr din sânge;
  • înlătură crampele musculare;
  • reduce durerile articulare.

Acționând în combinație cu calciul, poate crește densitatea minerală a țesutului osos. Din cauza deficienței de magneziu în organism se dezvoltă boala osteoporoză. Prin normalizarea cantității acestui mineral în organism, puteți scăpa de probleme precum insomnia, stresul și depresia.

Mineralul combate oboseala, protejează împotriva durerilor de cap, favorizează sănătatea dentară, previne depunerea de pietre la rinichi.

CITEȘTE ȘI: Magneziu: Cum influențează nivelul zahărului în sânge

În absența sa în organism, se observă următoarele.

Parestezia – o tulburare de sensibilitate caracterizată prin furnicături, amorțeală, mâncărimi și o senzație de târâre în tot corpul. Pot apărea convulsii.

Și tot în cazul carenței de magneziu, apar:

  • oboseala rapidă, iritabilitatea și insomnia;
  • pierderea poftei de mâncare, tendința la constipație, greață;
  • crește tensiunea arterială, apar palpitațiile.
  • Glicemia poate crește și imunitatea poate slăbi.

Dacă există un exces de magneziu în organism, poate apărea otrăvirea, mai ales când este luat simultan cu calciu și fosfor, potrivit actualno.com.

Comentarii: