LIFESTYLE

Cum ne este afectată sănătatea de ECHINOCȚIUL DE PRIMĂVARĂ?

Foto: geografilia.blogspot.ro

După Martișor, Babe și Mosi, după zapada mieilor, cand calendaristic deja am pașit în anotimpul primaverii, deși luna martie se dovedeste a fi destul de capricioasa, a venit momentul echinoctiului de primavara, ce marcheaza inceputul primaverii astronomice.

Anul acesta, echinoctiul de primăvara are loc pe 20 martie, la ora 12:29, cand incepe si primavara astronomica.

Așadar, de astazi, ziua va fi egala cu noaptea. Specialistii sunt de parere ca incepand cu aceasta data, intreaga natura reinvie, este plina de forta si vitalitate, iar toate aceste energii binefacatoare sunt transferate si starii de spirit al oamenilor.

In opinia profesorul international de yoga Dana Tupa, inca din cele mai vechi timpuri, in ziua echinoctiului de primavara, oamenii aveau o tendinta naturala de a se curata de toate energiile negative pe care le-au acumulat in anotimpurile “moarte”.

”Toamna si iarna avem o predispozitie mai mare catre stari de depresie si anxietate, care genereaza diverse atitudini negative sau dizarmonioase cu propria persoana sau cu cei din jur. In anotimpurile reci, oamenii tind sa se distanteze unii de altii, iar ziua de azi poate fi fructificata prin a ne reapropia energetic de cei din jur. Este momentul in care ne desprindem de energiile negative si putem sa le imbratisam pe cele pozitive, care sunt emanante de natura. Este ziua in care putem cere iertare celor carora le-am greşit si o putem lua de la capat”, declara profesorul Dana Tupa, potrivit Plus Communication.

Fondatorul PURNA Yoga Academy – prima scoala de yoga din Romania acreditata de Yoga Alliance International USA – ne ofera si cateva sfaturi despre cum ne putem petrece ziua echinoctiului de primavara:

Curatenie. Fie ca este vorba de o curatenie fizica, in casa, lucruri sau idei, aceasta activitate este excelenta pentru purificare, pana la nivel de subconstient. Aruncarea lucrurilor vechi sau donarea celor pe care nu le mai folosim, reasezarea mobilei in casa, curatarea si purificarea ei, sunt binevenite.

Invatam lucruri noi. Exista multe persoane care isi dau seama ca unele lucruri pe care le-au facut pana acum nu li se potrivesc. Sunt foarte multi oameni care la inceputul primaverii se redescopera, isi dau seama au nevoie sa isi schimbe locul de munca, simt o chemare interioara pentru sport, sunt dispusi sa isi schimbe meniul alimentar, isi redescopera hobby-uri demult uitate sau simt nevoia de a cunoaste oameni noi. Toate aceste porniri sunt pur naturale, nu este nimic in neregula ca in prima zi de primavara astronomica sa ne dorim sa invaţam lucruri noi.

Ne vindecam corpul si spiritul. Profesorul de yoga declara ca in aceasta zi speciala, natura ne va oferi tot suportul de a ne vindeca spiritul si corpul. Vom invata cum sa le folosim pentru a respinge energiile negative, ne vom schimba atitudinea fata de sanatate, fata de viata, fata de corpul nostru, fata de stres, fata de frica, fata de boala.

Comentarii: