SANATATE

Cum poți combate cârceii cât mai ușor: Remediile care sunt la îndemâna oricui

Cârceii provoacă una dintre cele mai inconfortabile senzații. Aceștia apar neașteptat, sunt dureroși și pot semnala anumite carențe în organism. Există câteva trucuri care te pot ajuta să scapi simplu și ușor de cârcei.

Suplimentele de magneziu

Mulți specialiști sunt de părere că deficitul de magneziu contribuie semnificativ la apariția cârceilor. În aceste cazuri, suplimentarea aportului de magneziu poate ameliora crampele musculare și poate reduce frecvența cârceilor.

Creșterea aportului de magneziu se poate face prin suplimente alimentare sau cu ajutorul alimentelor bogate în acest element. În această categorie intră semințele, spanacul, alunele, bananele și cerealele integrale, potrivit dcmedical.ro.

CITEȘTE ȘI: Probleme cu circulația sângelui: Primele simptome care arată că suferi de așa ceva

Cu toate acestea, părerile privind legătura dintre creșterea aportului de magneziu și oprirea crampelor musculare sunt împărțite. O cercetare din 2020 a concluzionat faptul că este puțin probabil ca suplimentele de magneziu să prevină cârceii.

Suplimentele de potasiu

Uneori, cârceii sunt cauzați de carența în potasiu. Acest element joacă un rol fundamental în contracțiile musculare, dar intervine și în alte procese fiziologice, precum: menținerea echilibrului hidroelectrolitic din corp, reglarea tensiunii arteriale și menținerea funcționalității sistemului nervos.

Suplimentele de potasiu sau consumul alimentelor bogate în potasiu pot face diferența în tratamentul cârceilor. Fructele uscate, fasolele, lintea, bananele, spanacul, broccoli fac parte din alimentele bogate în potasiu.

Mișcarea

Chiar dacă efortul fizic crescut poate declanșa cârceii, anumite tipuri de activități fizice au efect opus. În această categorie intră exercițiile de stretching, care relaxează mușchii, reduc tensiunea musculară și cresc fluxul sangvin de la nivelul mușchilor. Acest tip de exerciții contribuie și la creșterea performanțelor sportive și reduce riscul de accidentări în timpul antrenamentelor.

CITEȘTE ȘI: Elementul crucial în organismul tău: Semnele care te anunță că ai lipsă de calciu

Hidratarea

Hidratarea este regula de aur în multe probleme de sănătate. Din fericire, un aport crescut de apă ne ajută și în prevenția și controlul cârceilor. Hidratarea corespunzătoare contribuie la reglarea temperaturii corpului, previne infecțiile și menține funcționarea normală a tuturor sistemelor din corp.

Comentarii: