Pe lângă plaje idilice și o cultură impresionantă, Mexic ne oferă și o bucătărie senzațională. Prepară din carnea tocată preferată delicioase rețete de burrito, tacos sau chiar o lasagna mexicană condimentată.
Ingredientele principale pentru a prepara aceste rețete mexicane sunt carnea tocata și foile de tortilla/ lipie, pe care le puteți prepara acasă cu același success ca și cele cumpărate.
CITEȘTE ȘI: Piadina, preparat tradițional italian care înlocuiește pâinea
Cum poți pregăti mese delicioase din doar două ingrediente principale
Adaugă într-o tigaie carne tocată cu puțină ceapă, ardei iute și condimente și amestecă timp de 5 minute constant. Adaugă apoi și sos de roșii și salsa din roșii cubulețe, ardei gras sau chiar iute, tocat fin, ceapă roșie, pătrunjel și puțin suc de lămâie și mai amestecă câteva minute. Adaugă și orez fiert și porumb pentru un gust și mai bun.
Pune într-o tavă foi de tortilla cât să acopere toată suprafață, adaugă ¾ din amestecul cu carne, peste care poți adăuga și felii de cheddar, cașcaval sau ce brânză preferi. Apoi adaugă încă un strat de tortilla și la final restul umpluturii și iarăși brânză.
Se lasă la cuptorul preîncălzit la 200⁰C timp de aproximativ 30-35 de minute, până când capătă o nuanță arămie.
Cum poți pregăti mese delicioase din doar două ingrediente principale
Foile de tortilla se pot prepara și ele în casă, foarte ușor din făină, praf de copt, sare, apă și ulei. Ai grijă doar să faci foile foarte subțiri și să le depozitezi apoi într-o pungă sau vas cu capac, pentru a rămâne moi și flexibile.
Poți prepara cu același amestec, împreună cu foile de tortilla de mai sus și preparate precum burrito sau quesadilla cu carnea tocată ceva mai mare, cheddar și ardei gras.
CITEȘTE ȘI: Carnea tocată- sursă importantă de proteine și nutrienți
Alături, poți servi salsa, pe post de salată sau topping care să acompanieze preparatele mexicane.
Comentarii:









