RELATII

Cum recunoști că cineva te minte: Urmărește picioarele acelei persoane

Foto: Pinterest.com

Cum recunoști că cineva te minte: Urmărește picioarele acelei persoane. Pentru a înțelege emoțiile unei alte persoane atunci când comunicăm, ne uităm de obicei la față și la ochi. Dar această metodă nu funcționează întotdeauna: mulți oameni știu să-și controleze destul de bine expresiile faciale.

Există, desigur, și alte indicii nonverbale prin care puteți citi emoțiile și intențiile altei persoane. De exemplu, prin mișcările brațelor sau ale picioarelor. Potrivit experților, pentru a înțelege că sunteți mințit, trebuie să vă uitați nu doar la fața interlocutorului, ci și la picioarele acestuia.

CITEȘTE ȘI: 6 semne că ai de-a face cu o persoană rea

Cum recunoști că cineva te minte, după felul în care își mișcă picioarele

Un mincinos poate fi recunoscut după mișcările rapide ale picioarelor atunci când comunică. Expertul american în profilare, fostul agent FBI Joe Navarro observă că atunci când o persoană minte, picioarele încep să se miște mai activ.

În timp ce mincinosul bun își controlează expresia facială, iar cel foarte avansat își urmărește mâinile, toată lumea, de regulă, uită de picioare. Deși acest lucru este resimțit în mod inconștient, acesta este motivul pentru care multe persoane predispuse la minciună și ipocrizie se simt mai bine așezate la o masă închisă.

Observațiile lui Navarro au fost confirmate și în experimentele psihologului Paul Ekman: activarea inconștientă a mișcărilor picioarelor în timpul minciunii a fost caracteristică tuturor participanților la experimente, indiferent de sex și vârstă.

Acest semn poate fi luat în considerare atunci când se poartă negocieri importante sau în timpul unui interviu. În astfel de situații, specialistul sfătuiește să vă așezați astfel încât să puteți vedea picioarele colegului dumneavoastră.

Alte metode

Desigur, nu trebuie să te aștepți în mod constant la trucuri și minciuni din partea celorlalți – acest lucru întunecă lumea, te face neîncrezător și îți reduce serios șansele de a deveni fericit. Cu toate acestea, să iei orice cuvânt ca atare nu este cu siguranță o opțiune.

Oamenii de știință olandezi au investigat eficacitatea unei alte metode de detectare a minciunilor. Ei au efectuat un experiment cu participarea a aproape 1,5 mii de persoane. Aceștia au fost rugați să studieze mai multe „mărturii” scrise și videoclipuri cu studenți care vorbeau despre cum și-au petrecut ziua, iar apoi să ghicească cine minte și cine nu.

S-a dovedit că cei care se bazează pe intuiție dau rareori răspunsurile corecte. Dar cei care au acordat atenție la cantitatea de detalii din narațiunile studenților – descrieri de locuri, acțiuni, obiecte, evenimente și calendarul acestora – au diferențiat adevărul de minciună cu o acuratețe de 80 la sută.

CITEȘTE ȘI: Vedetele din România care ar fi gata să ierte infidelitatea partenerului de viață

Atingerea nasului

Analistul comportamental John Shafer vorbește despre un alt semn care poate indica înșelăciunea: o persoană se scarpină sau își freacă nasul în timpul unei conversații, adesea îl atinge.

În același timp, specialistul sfătuiește să nu ne bazăm orbește pe acest semn, ci să îl luăm în considerare în combinație cu alte semnale nonverbale: o persoană poate avea într-adevăr mâncărimi la nas – de exemplu, din cauza alergiilor, a pielii uscate sau a unei răceli, potrivit actualno.com.

Comentarii: