SANATATE

Consecințe ireversibile: Boala gravă pe care herpesul o poate provoca

Foto: Pinterest.com

Consecințe ireversibile: Boala gravă pe care herpesul o poate provoca. Oamenii de știință au descoperit o legătură între virusul herpetic de tip 2 și îmbătrânirea accelerată a creierului, care poate duce la apariția bolii Alzheimer.

Virusul herpetic, intrând în organism, rămâne acolo pentru totdeauna. Nu se va mai putea vindeca complet. Terapia ameliorează simptomele în stadiul acut și previne apariția complicațiilor. Cu toate acestea, pe fondul unei imunități reduse, infecția apare din nou.

Consecințe ireversibile: Boala gravă pe care herpesul o poate provoca

În total, medicii cunosc opt varietăți de herpes. Cel mai cunoscut herpes – tipul 1 – se manifestă sub formă de bășici, răni și fisuri în jurul gurii și nasului.

CITEȘTE ȘI: Sfatul medicului: Ferește-te de aceste alimente dacă vrei să scapi de herpes

Urmează, ca răspândire, virusul herpetic de tip 2, cunoscut popular sub numele de herpes genital. După cum sugerează și numele, acest virus se transmite pe cale sexuală, afectând pielea și membranele mucoase din zona genitală.

Herpesul genital nu numai că provoacă disconfort și durere, dar are și un impact negativ asupra sănătății sexuale și reproductive Și recent , a fost descoperită o altă consecință teribilă la care duce herpesul genital . Potrivit oamenilor de știință, această infecție poate afecta cortexul cerebral.

Medicii americani s-au întrebat de ce după anumite boli infecțioase memoria oamenilor se deteriorează mai repede. Oamenii de știință de la Universitatea Columbia din New York au decis să urmărească modul în care citomegalovirusul, virusurile herpetice de tip 1 și 2, pneumonia chlamydială și helicobacterioza sunt legate de trei indicatori: grosimea cortexului cerebral, volumul hipocampusului (acea parte a creierului responsabilă cu memoria) și boala Alzheimer.

Medicii au analizat scanările RMN ale creierului și rezultatele testelor de sânge a 455 de voluntari. Vârsta medie a participanților era de 70 de ani. Într-un studiu pe termen lung, oamenii de știință au constatat că persoanele cu titru ridicat de anticorpi împotriva herpesului genital au avut o scădere vizibilă a grosimii cortexului cerebral, iar prezența pneumoniei chlamydiate combinată cu herpesul genital a întărit și mai mult efectul negativ.

„Descoperirile noastre sugerează că virusul herpes simplex de tip 2 poate accelera îmbătrânirea creierului, ceea ce poate duce la deteriorarea cognitivă și la boli neurodegenerative în rândul populației îmbătrânite”, se arată într-un articol științific.

Oamenii de știință semnalează că, din cauza latenței cronice, când virusul este prezent, dar fără simptome, expunerea la herpesul genital poate contribui la riscul de demență. În ceea ce privește alte infecții, inclusiv virusul herpesului de tip 1, aceste boli nu au afectat grosimea cortexului cerebral și nici nu au fost asociate cu semne ale bolii Alzheimer.

CITEȘTE ȘI: Remedii naturale împotriva herpesului – Te scapă de probleme peste noapte

„Examinarea în timp util și prescrierea de medicamente antivirale și imunomodulatoare sub supravegherea unui medic competent pot reduce frecvența simptomelor bolii, pot preveni o evoluție severă, complicată și răspândirea ulterioară a infecției”, spune specialistul în boli infecțioase Nikolai Ryabkov, potrivit actualno.com.

„Trebuie să creștem gradul de conștientizare cu privire la herpes și să dezvoltăm noi măsuri eficiente de tratare și prevenire a virusului, inclusiv vaccinarea”.

Comentarii: