NUTRITIE

Macarons cu portocale: Secretele care te ajută să obții macarons perfecți, exact ca în pozele de revistă

Macarons cu portocale: Secretele care te ajută să obții macarons perfecți, exact ca în pozele de revistă. Rețeta de macarons este una foarte controversată datorită faptului că nu întotdeauna iese acea formă rotundă cu picioruș, ci mai degrabă obținem doar niște fursecuri costisitoare, urmate de mari dezamăgiri.

Macarons cu portocale: Secretele care te ajută să obții macarons perfecți, exact ca în pozele de revistă

 1. Albușul de ou trebuie să fie la temperatura camerei.
 2. Bezeaua trebuie bătută până când zahărul este topit și obținem o bezea lucioasă.
 3. Nivelul de umiditate din bucătărie trebuie să fie foarte scăzut, pentru aceasta vă sfătuiesc să gătiți cu hota pornită și să aerisiți cât de mult puteți încăperea.
 4. Pentru siguranța dvs, puteți topi zahărul cu albușul de ou pe baie de aburi, aceasta fiind metoda cea mai sigură de preparare a prăjiturilor numite macarons.
 5. Făina de migdale trebuie să fie uscată, iar dacă o cumpărați din supermarketuri ar fi bine să o puneți într-o tavă, pe foaie de copt și să o lăsați pentru 30 de minute în cuptor la 60°C.
 6. Pentru finețea cojilor de macarons este nevoie să punem făina de migdale și zahărul pudră într-un robot de bucătărie care mărunțește, apoi să le cernem împreună.
 7. Temperatura cuptorului variază în funcție de cât de încins este cuptorul, de aceea vă îndemn să scădeți din timpul de coacere tot câte un minut la fiecare tavă.
 8. Nu introduceți 2 tăvi în acelați timp, deoarece veți obține doar niște fursecuri care nu au nicio legătură cu macaronsul! Fiecare tavă se coace pe rând!
 9. Un lucru foarte important este să lăsați macaronsul minim 15 minute să se usuce deasupra. Când atingeți ușor cu degetul, nu trebuie să se lipească de mănâ!
 10. Macaronsul trebuie copt la 130-140°C.

CITEȘTE ȘI: Încântă-ți familia cu această prăjitură cu specific unguresc: Haioșe – te lingi pe buze de delicios ce e

Ținând cont de toate aceste sfaturi, iată ingredientele din care obținem o porție de macarons:

 • 130 g albuș
 • 120 g zahăr
 • 200 g făină de migdale
 • 200 g zahăr pudră

Modul de preparare:

Pentru începători este recomandat să puneți albușul de ou cântărit împreună cu zahărul în bolul mixerului și să le amestecați pe baie de aburi, până când zahărul este topit.

Trecem apoi la mixarea propriu-zisă. Mixăm albușul cu zahărul până când bolul începe să se răcească, să nu îl mai simțiți cald la mână după ce a stat la baie de aburi.

Bezeaua trebuie să fie tare, lucioasă, iar în momentul în care scoateți paletele mixerului din ea să se formeze deasupra ca niște țurțuri.

Dacă vreți să faceți macarons colorat, acum e momentul să introduceți culoarea și să mixați până obțineți nuanța dorită.

Cernem făina de migdale împreună cu zahărul pudră și le punem peste albușul bătut în 3 ture.

Amestecăm cu spatula de silicon cu mișcări ușoare de jos în sus până încorporăm toată făina de migdale și zahărul pudră.

CITEȘTE ȘI: Brownie- prăjitura americană în topul deserturilor preferate

Compoziția este gata când puteți forma fundițe sau cifra 8 fără să se rupă amestecul de pe spatulă.

Transferăm aluatul într-un posh cu dui rotund în vîrf și începem să formăm cerculețe de mărimea unei bacnote de 50 de bani. Cel mai bine este să folosiți folii speciale pentru copt macarons. Lăsați distanță între macaronși de cel puțin 1 deget.

Acum trebuie lăsată tava deoparte pentru 15 minute, să se formeze o coajă tare deasupra. Tot acum puteți porni cuptorul la 130 °C.

Când au trecut cele 15 minute, facem testul cu degetul să vedem dacă se lipește de macarons.

Dacă avem formată crusta deasupra, îi băgăm în cuptor pentru 15 minute.

În timpul acesta ne ocupăm de crema de portocale.

Avem nevoie de 150 g ciocolată albă, 50 ml frișcă lichidă, esență de portocale, 1 vârf de cuțit de colorant portocaliu și 50 ml suc de portocale.

Le punem la foc mic și amestecăm ușor până se topește toată ciocolata.

După ce ciocolata ajunge la temperatura camerei, punem 50 g unt și mixăm.

După ce terminți de copt macaronsul, trebuie să îl lăsați pe tavă să se răcească, abia apoi formați perechi și puneți crema pe una din forme, apoi le așezați una peste cealaltă.

Comentarii: