REVIEW

Cum să ai podeaua curată și dezinfectată – ATENŢIE la locul care are mai multe bacterii decât coșul de gunoi!

Podelele sunt suprafetele care se murdaresc cel mai usor. Acestea nu sunt doar pline de praf, scame si alte mizerii, ci si de bacterii. De aceea este important ca podelele sa nu fie doar curate ci si dezinfectate. Astfel se va evita transmiterea de boli si virusi, mai ales in aceasta perioada in care pandemia de coronavirus este in floare.

Stiai ca podeaua din fata chiuvetei din bucatarie gazduieste mai multe bacterii decat cosul de gunoi? Numarul lor este chiar dublu, conform unui studiu realizat de Consiliul de Igiena Globala. Sa nu mai vorbim de cea din baie.

Da, exista bacterii si germeni in locurile cele mai neasteptate in casa pe care o consideram curata. Una dintre greselile frecvente pe care multi dintre noi o facem este aceea de a curata pardoselile, insa nu si de a le dezinfecta. Exista cateva trucuri simple la care orice gospodina poate apela pentru a avea podele perfect curate, dar si dezinfectate. Iata care sunt acestea!

1. Curata si aspira temeinic podelele

Indiferent ca suprafata pe care o cureti este parchet sau gresie, mai intai trebuie sa fie aspirata sau maturata. Mopul nu este eficient in indepartarea prafului si a diverselor particule cazute pe podea. Daca te apuci direct de stersul pardoselii, vei reusi doar sa le muti dintr-o parte in alta. Mai mult decat atat, daca acestea nu sunt curatate anterior, pot zgaria suprafetele in momentul in care folosim mopul, potrivit acasa.ro.

CITEȘTE ȘI: Curățenia în vremea coronavirusului: Lucrurile pe care trebuie să le dezinfectezi ZILNIC

2. Foloseste apa calda cand speli podeaua

Apa rece sau chiar cea la temperatura camerei nu permite o dizolvare la fel de buna a produsului de curatat cum o face apa calda. Daca ne dorim ca o solutie sa actioneze la capacitate maxima, atunci in galeata de mop trebuie sa folosim apa usor incalzita. Acest lucru ne va ajuta si sa indepartam mai usor petele de murdarie.

3. Schimba des apa din galeata

Oricat de des am curata podelele din casa, zonele prin care circulam zilnic se murdaresc usor. Atunci cand dam cu mopul, solutia pe care o folosim pentru a face curatenie isi poate pierde vizibil din limpezime. De indata ce vedem ca apa devine inchisa la culoare, trebuie sa o schimbam. In caz contrar, spalarea podelelor nu va fi deloc eficienta, iar nu doar mizeria, ci si bacteriile vor ramane impregnate in pardoseala.

4. Lasa podeaua sa se usuce singura

Cel mai indicat, dupa ce stergem cu mopul, este sa deschidem ferestrele si sa lasam suprafetele sa se usuce natural. Daca incercam noi sa grabim procesul si sa uscam podeaua cu prosoape de hartie sau textile, nu permitem solutiilor sa actioneze eficient.

CITEȘTE ȘI: Mirosuri neplăcute din ţevile de scurgere? Cum se menţine scurgerea curată şi funcţională

5. Alege solutiile de curatat care si dezinfecteaza

Ultimul, dar deloc cel din urma punct – produsele de curatenie. Poate cea mai importanta alegere pe care o ai de facut este solutia de curatat si igienizat. Atentie, amestecurile facute in casa, din ingrediente precum otet, bicarbonat, lamaie nu au si capacitatea de a dezinfecta.

Curatarea si dezinfectarea podelelor nu trebuie sa fie un proces dificil care sa iti consume mult timp, ci unul eficient. Urmeaza acesti pasi si bucura-te rapid de rezultat!

Comentarii: