MODA

Cum să alegi cel mai bun tricou pentru tine

Tricoul este o piesă basic ce nu pare să aibă nevoie de prea multe recomandări. Ne cumpărăm tricouri în fiecare lună. Le aruncăm sau le donăm pe cele vechi fără nici o remușcare. Și asta doar pentru că aceste piese sunt la îndemână și foarte accesibile din punct de vedere financiar.

Totuși, este greșit să le subestimăm utilitatea, stilul și toate celelalte beneficii pe care le avem atunci când le purtăm.

De ce alegem tricoul în fiecare zi?

Îl porți zi de zi, dar te-ai gândit vreodată de ce? Poate, inconștient, alegi să porți tricou pentru că ai foarte multe avantaje.

În primul rând, tricoul este o piesă extrem de confortabilă. Dacă alegi modelul și măsura corecte, această piesă îți oferă lejeritate, libertate de mișcare, uneori nici nu simți că îl pe tine. Iar acest lucru este benefic și pentru sănătatea ta, pentru că acest grad ridicat de confort fizic contribuie și la menținerea confortului tău psihic.

De asemenea, tricoul este o piesă foarte versatilă, care permite diverse abordări vestimentare, fără restricții, în diverse ocazii sau momente ale zilei.

Și mai mult decât atât, vine în nenumărate modele, materiale și marje de preț, adaptate fiecărui stil, tip de activitate și buget. La Fashion Days vei găsi o gamă infinită de tricouri de barbati, din care să alegi ușor exact ce ți se potrivește.

Cum să alegi cel mai bun tricou pentru tine?

Deși la prima vedere pare simplu să apuci un tricou de pe rafturile magazinelor sau din zona cu oferte, lucrurile nu stau chiar așa. Dacă vrei să faci o alegere corectă și în favoare ta, urmează câteva reguli simple!

  • Fii atent la materialul din care este făcut tricoul și alege un model care să fie adaptat activităților pe care le întreprinzi atunci când îl porți sau rutinei tale zilnice. De exemplu, dacă ai nevoie de un tricou de stat prin casă, în care să dormi sau pe care să îl porți în zilele de vară, alege unul 100% din bumbac moale, care lasă pielea să respire, nu favorizează transpirația și nu produce iritații pe piele. Pe de altă parte, dacă ești o fire sportivă sau foarte activă, caută modele din fibre sintetice, care absorb transpirația.
  • Caută măsura potrivită, în funcție de model! Poate ți s-a întâmplat, de multe ori, ca un tricou să ți se pară prea larg, deși era măsura ta, sau prea strâmt, deși era cu un număr mai mare. Evident, există modele supradimensionate, care sunt menite să stea departe de corp. Atunci când cumperi un astfel de model, poți opta pentru un număr mai mic decât măsura ta. Sau sunt branduri, precum cele italienești, unde modelele sunt mai mici cu unul sau chiar două numere față de cele din restul Europei. În acest caz, alege cu încredere o măsură mai mare.
  • Și nu în ultimul rând, fii atent la croială! Da, și tricourile au croială specifică, adaptată diverselor situații sau tipologii de corp. Tricoul oversize merge pe persoanele cu o greutate normală și purtat în stilul urban sau sport, tricoul slim fit se potrivește persoanelor cu corp frumos lucrat și poate fi adoptat în ținute smart casual, iar tricoul regular fit, cu decolteu în V, poate fi folosit în ținute ceva mai formale.

Alege, întotdeauna, piesele vestimentare care ți se potrivesc și afișează un look cu stil, chiar și atunci când porți tricou!

Comentarii: