NUTRITIE

Cum să faci un snițel crocant și delicios: Secretul care face diferența/ REȚETĂ

nationalfoods.org

Toata lumea a preparat cel putin o data snitel acasa. Insa, de cele mai multe ori acesta nu iese crocant precum cel de la restaurant. Ei bine, am aflat secretul celui mai gustos si mai crocant snitel. Iata cum se prepara.

Ingrediente pentru cel mai crocant snitel

  • 4 bucati de carne de porc, vita sau pui (aproximativ 100g fiecare)
  • 2 oua
  • 100g faina
  • 300g de pesmet copt
  • 2 lingurite de piper cayenne
  • 50g unt
  • 50g untura
  • 1 lamaie

CITEȘTE ȘI: Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă: Cum să mănânci snițel fără să te îngrași

Cum se prepara cel mai crocant snitel

Incepe prin a bate carnea foarte bine, astfel incat snitelele sa iasa subtiri. Carnea trebuie sa aiba cel mult 0,5 cm grosime. Poti folosi orice tip de carne doresti: pui, porc sau vita.

Separa apoi ouale. Intr-o foarfurie adanca adauga galbenusurile si intr-un bol de mixer albusurile. Bate albusurile spuma, cu putina sare. Bate apoi si galbenusurile pana devin spumoase. La final adaug o lingura din spuma de albusuri si amestea usor, cu ajutorul lingurei, pentru a obtine o compozitie pufoasa, recomanda acasa.ro.

Intr-o alta farfurie adauga faina, si in alta pesmetul cu un praf de sare si pudra de cayenne. Poti ajusta cantitatea de piper cayenne, in functie de cat de picant doresti sa iasa snitelul.

Asezoneaza carnea cu sare si piper, apoi tavaleste bine fiecare bucata prin faina. La urma se da prin galbenus, prin faina, prin albus si la final prin pesmet.

Se prajesc snitelele la foc tare, intr-o tigaie in care ai tocpit untul si untura. Acestea trebuie prajite pe ambele parti timp de 3-4 minute sau pana cand prind o culoare aurie si sunt crocante la atingerea cu furculita.

CITEȘTE ȘI: Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă: Ingredientul cel mai eficient pentru imunitate – Era folosit de bunica ei

Scoate snitelele pe o farfurie tapetata cu servetele de bucatarie si lasa-le sa se scurga. Toata grasimea in exces trebuie eliminata in acest proces.

Se servesc imediat, cu o garnitura de cartofi si salata.

Comentarii: