SANATATE

Cum să ne menținem sănătatea plămânilor: Metoda care mărește capacitatea de respirație

Plămânii sănătoși reprezintă cheia pentru o viață liniștită și senină. Este deosebit de important să ne preocupe sănătatea lor.

În contextul mondial actual, când funcția respiratorie este printre cele mai afectate, trebuie să învățăm să avem grijă suplimentară de plămânii noștri.

Una dintre cele mai bune și recomandate metode este un exercițiu pe cât de simplu, pe atât de eficient. Practicanții de yoga sau mindfulness știu deja colosala importanță a respirației. Este necesar să facem zilnic exerciții de respirație, cel mai indicat la trezire, când organismul este cel mai relaxat, potrivit doctorulzilei.ro.

CITEȘTE ȘI: Cât de sănătoși sunt plămânii tăi: Testul care este mai eficient decât radiografia

Exercițiile de respirație sunt capabile să sporească a plămânilor capacitate.

Respirația profundă este un gest de care este obligatoriu să nu uităm. Respiră profund în liniște, cu ochii închiși. Respiră până simți suflul în stomac. Apoi expiră pe gură, încet.

Trebuie repetat de cel puțin 10 ori acest exercițiu. Veți vedea cum se normalizează respirația, dar și psihicul. Străduiți-vă să acordați timp zilnic acestui ritual minunat și vindecător.

CITEȘTE ȘI: Descoperiri importante: Cum luptă sistemul imunitar cu noul coronavirus/ STUDIU

Pentru îmbunătățirea sănătății plămânilor

  • Renunță de îndată la fumat
  • Evită compania fumătorilor, nu accepta să devii fumător pasiv
  • Fă mișcare zilnic cel puțin 30 de minute. Aici intră și gimnastica pe care o poți face acasă
  • Repetă cu conștinciozitate zilnic exercițiul de respirație de mai sus
  • Caută tutoriale pe Internet cum să faci yoga
  • Evită încăperile pline de praf, preocupă-te de curățenia casei tale și asigură-te că ai un castron plin cu apă undeva în dormitor, te ajută mult să ai un somn liniștit, combătând astfel aerul uscat al încăperilor.

Comentarii: