NUTRITIE

Cum să nu faci ceai de ghimbir: Greșeala care anulează toate beneficiile acestuia

Foto: Pinterest.co

Ceaiul de ghimbir este cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene și antivirale. Consumul acestuia promovează imunitatea, ajută organismul să se vindece mai repede de virusuri și răceli.

Dar, atunci când îl preparăm, facem adesea greșeli care îi reduc semnificativ eficiența și îl fac aproape inutil.

Ghimbirul este util și pentru pierderea în greutate. În plus, îmbunătățește peristaltismul, elimină flatulența. Are un efect pozitiv asupra memoriei și, de asemenea, ajută la îmbunătățirea calității pielii și la reducerea acneei.

CITEȘTE ȘI: Acest remediu indian străvechi cu ghimbir este protecția perfectă împotriva răcelii și gripei

Greșeala în prepararea ceaiului de ghimbir care îl face inutil

Una dintre cele mai frecvente greșeli făcute de multe persoane este aceea de a îndepărta coaja ghimbirului. Însă aceasta conține multe substanțe utile.

Este recomandat să tăiați pur și simplu o bucată de rădăcină de ghimbir și să o spălați. Dacă este necesar, puteți folosi o perie sau un burete. Dar în niciun caz nu decojiți bucata de ghimbir.

De asemenea, bucata de ghimbir nu trebuie infuzată prea mult timp – 10-15 minute sunt suficiente, scrie publicația rusă Lenta.

Prepararea ceaiului de ghimbir

Ingrediente per porție:

  • 1 linguriță de ghimbir proaspăt răzuit și necurățat;
  • 1 cană de apă;
  • miere, zahăr, lămâie după gust;

Prepararea ceaiului

Se încălzește apa într-o cratiță mică, se adaugă ghimbirul și coaja rasă de lămâie. Se aduce lichidul la fierbere și se ia de pe foc. Se adaugă zahărul, mierea și lămâia și se toarnă într-un pahar. Consumați ceaiul de ghimbir preparat cald.

CITEȘTE ȘI: Medicii recomandă ceaiul de ghimbir: Tratează răcelile, ajută digestia, calmează durerile

Important: Articolul nu înlocuiește o dietă echilibrată și consultarea unui specialist!

Comentarii: