Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi. Adăugarea anumitor ingrediente în ea nu numai că îi îmbunătățește gustul. Acestea au un efect pozitiv asupra sistemului imunitar, activității creierului și sănătății în general.
Ingredientele care fac cafeaua mai utilă și întăresc imunitatea
Lapte de nucă de cocos
Mulți sunt obișnuiți să prepare băutura cu lapte de vacă standard, dar merită să schimbați acest obicei. Dacă adăugați laptele exotic de nucă de cocos la cafea, atunci băutura cofeinizată va deveni de câteva ori mai sănătoasă. Laptele de nucă de cocos întărește sănătatea, păstrează tinerețea pentru mai mult timp și îmbunătățește aspectul.
CITEȘTE ȘI: Studiul-surpriză care răstoarnă miturile despre combinația dintre cafea și lapte
Scorțișoară
În ciuda faptului că acest aditiv este un clasic pentru mulți, nu toată lumea adaugă scorțișoară în cafeaua lor. Scorțișoara nu numai că va face băutura mai revigorantă și mai aromată, dar are și un efect pozitiv asupra organismului. Acest condiment ajută la întărirea sistemului imunitar și la accelerarea metabolismului. De asemenea, consumul său îmbunătățește funcția cerebrală, scrie publicația rusă Lenta.
Piper
Nu toată lumea știe că rețeta orientală de preparare a cafelei include utilizarea acestui condiment popular. Piperul negru este adăugat în cafea nu doar pentru gust. Are un puternic efect antibacterian care protejează împotriva răcelilor. De aceea, cafeaua cu piper negru va fi un mijloc ideal de întărire a sistemului imunitar.
CITEȘTE ȘI: De ce pun unii oameni sare în cafea? Efectul este unul surprinzător
Sirop de arțar
Cafeaua îndulcită cu sirop de arțar este un adevărat „cocktail de vitamine” care nu numai că întărește sistemul imunitar, dar și curăță organismul de substanțe toxice.
Comentarii: