REVIEW

Cum să te asiguri că frigiderul te va ține mulți ani: Obiceiurile dăunătoare la care va trebui să renunți

Foto: Pinterest.com

Frigiderul este un obiect important pentru orice casa. Si se simte imediat lipsa lui atunci cand se strica. De aceea este bine de stiut ce putem sa facem pentru a pastra viata lunga a frigiderului.

Iata mai jos 7 obiceiuri daunatoare pe care le aveam si pe care le putem intrerupe:

1. Nu curatam niciodata mecanismul interior

Pentru ca frigiderul sa functioneze in termeni buni este important sa curatam mecanismul. Daca trebuie sa fie dezghetat atunci trebuie sa fie pusa atentia pe intreg mecanismul, iar daca incepe sa picure este bine sa avem grija de el, recomanda acasa.ro.

CITESTE SI: O bucătărie curată cu un efort minim: Strategia care te ajută să faci curat în timp record

2. Nu il curatam in interior

Cand luam din frigider alimente ele curg, pateaza, murdaresc totul, inclusiv garnitura, care, in timp, se poate sa se degradeze. In acel moment aerul intra in interior prin micile orificii si totul conduce la defectare.

3. Nu curatam serpentinele care ajuta la inghet

Se spune ca cele mai multe apeluri la firmele de reparatii frigider vin din acest motiv. De aceea a le curata periodic reduce posibilitatea stricarii frigiderului cu 70 %.

4. Punem prea multe alimente in frigider

In societatea actuala frigiderul este umplut pana la refuz. El are atat alimente bune, cat si expirate sau care ar trebui sa fie fie aruncate. Este bine sa nu il umplem pana cand i se depaseste cantitatea admisa. La modelele mai noi nu este asa o problema, insa la cele vechi se simte acest exces si nu mai reuseste sa faca fata in legatura cu racirea.

5. Nu schimbam filtrul de apa indeajuns de des

Exista modele de frigidere cu gheata. Ele fac cuburi de gheata care de obicei sunt de dimensiuni aproximativ egale, care au acelasi miros specific si sunt transparente. Cand filtrul se strica, totul devine diferit: apa are alta culoare, cuburile sunt mici si diforme. Neschimbarea filtrului afecteaza atat mecanismul acela care o produce, cat si intreg frigiderul, datorita efortului in plus de a mentine totul in miscare.

6. Lasam temperatura frigiderului sa fie prea mare

Atunci cand cumperi un frigider trebuie sa citesti instructiunile cu care vine. Exista o temperatura optima atat pentru frigider, cat si pentru congelator. Desigur ca cea din congelator, trebuie sa fie mult mai mica decat prima. Atunci cand lasam temperatura prea mare alimentele se strica si nu mai sunt comestibile, iar intreg sistemul se defecteaza. Un lucru important este sa stim intotdeauna care sunt minimele la care putem sa punem aparatul sa functioneze.

CITESTE SI: Trucuri în gospodărie: Cum să scapi de mirosurile neplăcute din dulapuri

7. Ignoram zgomotele pe care le face si care nu ii sunt specifice

Frigiderul are zgomotele sale specifice, insa atunci cand le face prea tare, prea des sau atipic in orice forma, este bine sa se actioneze imediat. Amanarea acestui lucru nu face altceva decat sa creasca nota de plata pentru cei care vor repara aparatul, iar uneori nici macar acestia nu mai au cum sa schimbe nimic si cumpararea unui nou frigider este obligatorie. In concluzie, orice miscare, zgomot sau schimbare din acest punct de vedere este bine sa fie sesizata imediat.

Comentarii: