SANATATE

Cum să-ți întărești sistemul imunitar toamna: Secretele medicilor

Foto: Pinterest.com

Cum să-ți întărești sistemul imunitar toamna: Secretele medicilor. Pentru o imunitate de fier, nu este necesar să luați suplimente nutritive specifice, ci să urmați câteva reguli ușor de implementat.

Medicul rus Dr. Olga Ulankina a dezvăluit cum să susții sistemul imunitar și să ajuțiorganismul să rămână sănătos în timpul sezonului de toamnă și iarnă.

Cum să-ți întărești sistemul imunitar toamna: Stil de viață sănătos

În primul rând, merită să acordați atenție dietei, odihnei, activității fizice și altor componente de bază ale unui stil de viață sănătos.

În ciuda simplității lor aparente, aceste principii joacă un rol vital în modul în care funcționează mecanismele de apărare. În plus, expertul recomandă includerea anumitor alimente și suplimente, cum ar fi ghimbirul, echinacea, vitamina C.

CITEȘTE ȘI: Cum te pregătești pentru sezonul răcelilor: Băutura care întărește sistemul imunitar – Plină de vitamine

Cum să-ți întărești sistemul imunitar toamna: Odihna

Când dieta nu conține suficiente substanțe nutritive și vitamine, iar somnul nu atinge cele 7-9 ore necesare, organismul cheltuiește o cantitate mare de energie pentru a compensa erorile stilului de viață, iar sistemul imunitar slăbește.

Între timp, o alimentație variată și de înaltă calitate – proteine și carbohidrați, acizi grași omega, vitamine și minerale – sprijină sănătatea la nivel celular: nutrienții hrănesc și protejează țesuturile și organele de efectele negative, ajutându-le să se refacă mai repede.

Odihna joacă, de asemenea, un rol important în menținerea sistemului imunitar: în timpul somnului profund, sunt produse citokine – molecule care ajută la combaterea inflamațiilor.

Un somn insuficient poate duce la slăbirea sistemului imunitar și la creșterea riscului de ARVI și de alte boli. Activitatea fizică regulată este la fel de importantă. În timpul antrenamentelor cardio și de forță, alimentarea cu sânge a țesuturilor se îmbunătățește, sistemul limfatic este activat, iar nivelul de stres scade.

Toate acestea au un efect pozitiv asupra stării sistemului imunitar. Antrenamentul ar trebui să fie regulat. Efortul fizic excesiv nu întărește apărarea organismului, ci, dimpotrivă, o epuizează.

Cum să-ți întărești sistemul imunitar toamna: Vitamine

Suplimentele de vitamine, ierburile și condimentele pot, de asemenea, să vă ajute sistemul imunitar. De exemplu, vitamina C întărește pereții vaselor de sânge și îmbunătățește microcirculația sângelui, facilitând livrarea de substanțe nutritive către organe și țesuturi.

CITEȘTE ȘI: Atenție: Persoanele cu această grupă sanguină au probleme cu sistemul imunitar – Se îmbolnăvesc ușor

Decocturile și tincturile care conțin ghimbir, echinacea și ginseng au proprietăți imunostimulatoare și antiinflamatoare. Condimentele, cum ar fi turmericul sau usturoiul, au un efect antiinflamator și protejează celulele de deteriorare datorită antioxidanților pe care îi conțin.

Cu toate acestea, ele pot fi utilizate numai conform prescripției unui medic. Este important să se țină cont de caracteristicile individuale ale organismului, de starea generală de sănătate și de evoluția bolilor cronice.

De exemplu, vitamina C sau usturoiul în cantități mari pot agrava gastrita cronică, iar ceaiul din plante poate provoca o reacție alergică sau poate provoca mișcarea calculilor biliari, explică expertul, potrivit actualno.com.

Comentarii: