MOMS

Cum să-ți protejezi copilul pentru a nu fi răpit – Cele opt reguli valabile în situații periculoase

static.attn.com

Oricât de trist ar fi, copiii sunt răpiți și se întâmplă mai des decât am putea crede. Mai mult, „tipul rău” nu este întotdeauna un tip și nu arată întotdeauna amenințător – ar putea fi chiar cineva pe care îl cunoști.

Este important să luați măsuri de precauție și să vă învățați copiii în cine pot avea încredere și ce ar trebui să facă dacă cineva dorește să-i ducă undeva fără știrea voastră.

Pericolul nu vine întotdeauna de la un străin

Poate fi greu pentru un copil să înțeleagă cine este un străin și în cine poate avea încredere. S-ar putea să-și imagineze pe cineva înfricoșător, dar nu întotdeauna așa arată o persoană care i-ar putea face rău. „Străinii” pot părea, de asemenea, drăguți și prietenoși. De fapt, mai des este cazul în care copiii sunt răpiți de cineva pe care îl cunosc de fapt și nu l-ar considera un străin, potrivit brightside.me.

CITEȘTE ȘI: Cum se manifestă la copii varianta DELTA: Când ar trebui aceștia să fie testați

Pe cine să considere copilul ca fiind un adult „sigur”

Fă o listă cu persoanele în care copilul tău să poată avea încredere – oameni care îl pot lua de la școală sau pot veni acasă la voi chiar dacă copilul este singur acasă. Ar putea fi o rudă, un vecin pe care îl cunoașteți bine sau o babysitter.

Spuneți-i copilului care sunt acele persoane în care poate avea încredere și dacă oricine altcineva vrea să vorbească cu el, să nu facă asta. Puteți alege chiar și un cuvânt cod pe care îl cunoști numai tu, copilul tău și persoanele „sigure”. În acest fel, ar putea fi mai ușor pentru copil să înțeleagă în cine să aibă încredere.

Aleargă în direcția opusă mașinii

Învăță-ți copilul că, dacă este urmat de cineva care conduce o mașină, să alerge în direcția opusă. În acest fel, mașina va trebui să se întoarcă, iar copilul tău va avea mai mult timp să fugă.

Căută o mamă cu copii

Dacă niciunul dintre „oamenii siguri” din lista ta nu este în jur și copilul tău este pierdut, spunei să caute o mamă cu copii și să le ceară ajutorul. De asemenea, poate încerca să găsească un ofițer de poliție, dar este mai probabil ca o femeie cu un copil să fie mai ușor de găsit.

Fă ca și alții să știe că ești în pericol

Copiii fac adesea crize de furie, așa că un copil care țipă s-ar putea să nu atragă atenția, chiar dacă este în pericol. De aceea, te poate ajuta să îi spuneți copilului să strige ceva care i-ar alarma pe ceilalți, cum ar fi „Lasă-mă în pace! Nu te cunosc!” sau „Unde sunt mama și tata? Ajutor! ”

Este în regulă să spargi lucruri

Dacă țipatul nu este suficient și trebuie să atragă mai multă atenție, copilul poate încerca să fie distructiv. De exemplu, ar putea să arunce lucrurile de pe raft dacă se află într-un magazin sau să spargă geamul unei mașini cu o piatră.

Cum să spui „nu”

Copilul tău ar trebui să știe că este în regulă să spui „nu” unui adult dacă nu este părintele sau o persoană „sigură”. Poate fi greu pentru un copil să fie asertiv și să se opună unui adult, dar ar trebui să-l înveți cum să o facă. Poți chiar să joci diferite scenarii cu copilul tău, cum ar fi, de exemplu, modul în care va răspunde dacă cineva se apropie de el și îi oferă bomboane sau cere ajutor.

CITEȘTE ȘI: Fii atent la aceste indicii! Care sunt bolile de care ar putea suferi copiii toamna

Siguranța online este la fel de importantă

Discută cu copilul tău despre ceea ce face pe Internet, ce aplicații folosește și cu ce oameni vorbește. Asigură-te că știe că și conectarea la internet poate fi periculoasă și că ar trebui să aibă grijă ce vorbește și cu străinii de acolo. Amândoi vă puteți asigura, de asemenea, că oamenii online sunt de fapt aceiași oameni din viața reală – prieteni sau membri ai familiei – și nu impostori.

Comentarii: