NUTRITIE

Cum se face pateul de casă gustos și sănătos

Auzind multe mame în jurul meu spunând că nu le dau copiilor să mănânce mezeluri din magazine sau pateu cumpărat, am început să caut rețete pe internet care să mă învețe cum să prepar acasă cel mai gustos și sănătos pateu.

Bineînțeles că au urmat multe încercări pentru că gusturile sunt diferite.

Rețetele erau bune, dar nu mă mulțumea gustul, așa că l-am personalizat după placul meu.

CITEȘTE ȘI: Ficat de pui: Bogat în vitamine, minerale, proteine și fibre. Cum să îl gătești în mod sănătos

Cum se face pateul de casă gustos și sănătos

Ingrediente:

  • 500 g ficat de pui
  • 1 ceapă mare
  • 2 căței de usturoi
  • sare, piper după gust
  • 150 g unt
  • 100 ml smântână lichidă
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingură boia

Cum se face pateul de casă gustos și sănătos

Mod de preparare:

Se spală ficatul și se curăță.

Tocăm ceapa mărunt și usturoiul și le punem la călit cu 2 linguri de ulei până își schimbă culoarea.

După ce s-au călit ceapa și usturoiul, tragem cratița de pe foc și adăugăm boiaua.

Adăugăm acum ficatul și laptele și lăsăm la fiert, la foc mic, aproximativ 30 de minute.

După cele 30 de minute, oprim focul și începem să blenduim ficățeii, adăugând acum sarea, piperul, untul și smântâna lichidă.

Mixăm cu blenderul vertical până obținem o pastă fină, exact consistența pateului.

Transferăm pateul într-o caserolă de sticlă și îl lăsăm la frigider minim 3 ore.

CITEȘTE ȘI: Beneficii importante pentru sănătate: Cum să alegi cel mai bun ficat de pui, porc sau vită

De vreme ce îl preparați acasă, aveți siguranța că nu sunt introduși aditivi în el, iar rezultatul va fi plin de satisfacție.

Vă promit că este cel mai gustos și sănătos pateu mâncat vreodată! Doar încercați-l!

 

 

Comentarii: