NUTRITIE SANATATE

Cum trebuie consumat usturoiul pentru beneficii maxime. Greşelile care generează efecte adverse

Cât de sănătos este usturoiul pentru sănătate se știe. Calitățile sale sunt de mult dovedite. Cum ar trebui însă consumat pentru a ne bucură pe deplin de proprietățile sale?

Folosit încă din Evul Mediu, usturoiul ajută la prevenirea multor boli, iar în timp, oamenii de știință au descoperit noi utilizări. Usturoiul conține mulți nutrienți, vitamine și minerale dar și fitochimicale. Un cățel de usturoi pe zi reprezintă valoarea recomandată în scopuri medicale, potrivit doctorulzilei.ro.

Unii cercetători spun că usturoiul consumat în stare naturală este cel mai bun pentru sănătatea organismului.

Usturoiul este un antibiotic natural și nici nu distruge bacteriile sănătoase. Destul de multe persoane folosesc usturoiul că antibiotic, în mod eficient.

CITEȘTE ȘI: SURPRIZĂ: Usturoiul încolţit, mult mai sănătos decât cel normal. De ce NU trebuie să-l arunci

Îl găsim și sub formă de pudră, iar acest substitut este foarte căutat pentru versatilitatea sa.

Specialiștii atrag însă atenția și spun că nu vom regăsi în acest produs toate proprietățile și nici aroma nu va fi aceeași.

Folosit sub formă de pilule ne privăm de multe dintre beneficiile sale, efectul fiind nesemnificativ în comparație cu usturoiul medical sau medicația pentru inimă.

Anumite substanțe din compoziția usturoiului, precum dialil disulfidul, au efecte în distrugere a celulelor canceroase și ajută la dezvoltarea unui sistem imunitar puternic.

Usturoiul este cunoscut pentru reducerea dezvoltării tumorilor papilare.

De asemenea, usturoiul vindecă infecțiile urechii la copii, acționând ca antibiotic natural și fără să aibă efecte secundare.

Are puternice proprietăți antibacteriene și antimicrobiene, ajută la eliminarea toxinelor din organism și reprezintă o bună alternativă de detoxifiere. Usturoiul conține alicina și ajută la vindecare infecțiilor cutanate.

CITEȘTE ȘI: Când trebuie să EVIȚI usturoiul: Efecte secundare periculoase

Consumul regulat de usturoi tonifică pielea și o face netedă, iar unghiile devin mai țări. În același timp, usturoiul stimulează creșterea nivelului de antioxidanți din organism, ajută la scăderea valorilor glucozei serice și a tensiunii arteriale.

De asemenea, usturoiul era un tratament popular pentru indigestie și balonare.

Efecte secundare usturoi

Există desigur și unele efecte secundare de luat în considerare.

Usturoiul are o aromă intensă și provoacă transpirație. Atunci când consumăm mult, organismul începe să miroasă pentru că el este secretat prin pori și eliminat complet din organism.

Respirația va avea și ea de suferit. În același timp, o prea mare cantitate de usturoi poate să ardă mucoasa stomacului și să provoace durere.

Poate să producă și alergii sub formă unor erupții cutanate, febră sau vărăsturi, iar în prezența unor anticoalgulante, usturoiul poate să recționeze negativ.

Sulful din usturoi poate declanșa chiar și botulism, care determina tulburări severe de stomac sau chiar deces.

CITEȘTE ȘI: Nu trebuie să ştii să găteşti: Experimentul culinar delicios pe bază de pâine, caşcaval şi usturoi

Regula potrivit căreia orice este consumat cu moderație funcționează bine se aplică și în cazul usturoiului. Efectele negative apar doar atunci când se exagerează.

Comentarii: