REVIEW

Cum va arăta şcoala din septembrie – Ministerul Educaţiei se bazează pe un medicament-minune

playtech.ro

Ministerul Educaţiei speră într-un medicament minune cu ajutorul căruia şcoala să înceapă în condiţii normale, potrivit mediafax.ro

Cu doar două luni înainte de începerea şcolii, Ministerul Educaţiei nu are încă niciun plan pe care să îl pună în practică de la 1 septembrie.

CITEȘTE ȘI: Important pentru prevenirea infecţiei cu coronavirus: Alimentele care te ajută să ai plămâni sănătoși

Trei strategii

Există doar pe foaie trei strategii propuse de Federaţia Asociaţilor de Părinţi şi pe care ministerul le ia în calcul.

Cea mai avantajoasă soluţie, dar cu cele mai slabe şanse de pus în aplicare este folosirea unui medicament minune care să împiedice răspândirea virusului. Astfel şcoala poate începe în condiţii normale.

Ştim deja că Remdesivir este medicamentul oficial pentru combaterea coronavirului, dar nu mai există stocuri disponibile.

Un alt scenariu este legat de împărţirea elevilor în două grupuri. Jumătate să înveţe în clasă şi jumătate de acasă, online. Acest lucru ar implica nişte costuri mari din partea ministerului. Va fi nevoie de containere în care elevii să înveţe, laptopuri şi tablete conectate la internet. Cea mai mare provocare este în mediul rural, unde autorităţile încă sunt depăşite de situaţie.

CITEȘTE ȘI: De ce să NU dai copiilor să bea apă de la robinet

Cea mai neagră variantă, de care responsabilii din educaţie se tem cel mai mult, este ca şcoala să fie 100% online. Numărul în creştere de cazuri din ultimele zile de covid-19 ne-ar putea duce tot mai aproape de acest plan.

Comentarii: