FRUMUSETE

De ce apare bărbia dublă. Mestecă gumă dacă vrei să scapi de ea, ne sfătuiesc specialiștii

Foto: skindeeplasermd.com

Grăsimea care apare sub bărbie, cunoscută și sub denumirea de gușă, creează efectul neplăcut de bărbie dublă. Chiar dacă nu afectează sănătatea, bărbia dublă este inestetică și prezintă o problemă pentru persoanele care se confruntă cu ea.

CITEȘTE ȘI: DIETE RAPIDE/ ”Dieta Prințesei”, cea mai cunoscută și eficientă dietă

Factorii care determină apariția bărbiei duble sunt numeroși, dara iată principalele motive care cauzează apariția gușei:

Dieta

Obiceiurile alimentare nesănătoase provoacă o mulțime de probleme de sănătate, dar și de frumusețe. Iar gușa sau bărbia dublă se numără printre acestea din urmă. Consumul de alimente grase, de alimente intens procesate, dulciuri și paste făinoase cauzează o creștere în greutate și, prin urmare, apariția depozitelor nedorite de grăsime, printre care și bărbia dublă.

CITEȘTE ȘI: NU e de joacă! SLIME, pasta gelatinoasă provoacă alergii!

Urmează un regim alimentar sănătos, care include multe legume, fructe, semințe, pește și carne slabă. De asemenea, consumul adecvată de apă te va ajuta să menții o greutate optimă, prevenind astfel formarea bărbiei duble.

Vârsta

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea își pierde elasticitatea, iar acumularea de grăsime în exces în zona bărbiei accentuează și mai mult problema. Pielea nu mai poate susține greutatea acumulată și se „lasă”, provocând accentuarea gușei și apariția efectului de bărbie dublă.

Moștenirea genetică

În unele cazuri, bărbia dublă este o trăsătură moștenită genetic. Cei care au în familie persoane ce se confruntă cu apariția gușei au riscuri mai mari de a dezvolta această problemă.

Postura

Spatele arcuit, capul aplecat înainte și în general orele în șir petrecute în fața computerului pot agrava sau grăbi apariția gușei. De asemenea, folosirea excesivă a telefonului mobil și capul aplecat în jos contribuie mult la apariția bărbiei duble.

CITEȘTE ȘI: Evită gafele în vara 2018: Top trei haine și accesorii care NU se mai poartă

Încearcă să menții o poziție a spatelui cât mai corectă și să eviți folosirea în exces a telefonului mobil. Așează laptopul sau monitorul astfel încât să fie pe aceeași linie cu nivelul ochilor pentru a nu fi nevoit să ții permanent capul aplecat atunci când lucrezi.

***

Iată câteva soluții simple care te pot ajuta să estompezi efectul de bărbie dublă:

Mestecă gumă

Guma de mestecat este o variantă ușor de pus în practică de a reduce bărbia dublă. Prin mestecarea gumei, exersezi grupele musculare din zona bărbiei și elimini excesul de grăsime de sub bărbie, care cauzează apariția gușei.

CITEȘTE ȘI: BOALA SECOLULUI! Ce trebuie să faci dacă te confrunți cu această afecțiune

Cască exagerat

Numit și „căscatul leului”, acest exercițiu îți permite să tonifiezi mușchii mandibulei și ai bărbiei. Stai într-o poziție relaxată, în picioare sau așezat, și scoate limba afară cât poți de mult, imitând un căscat exagerat. Rămâi în această poziție timp de zece secunde, apoi relaxează mușchii bărbiei. Repetă cu regularitate exercițiul de opt, zece ori pe zi, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Exercițiul „sărută tavanul”

Stai în picioare, într-o poziție relaxată. Apleacă-ți capul pe spate și privește tavanul, îndreptând buzele către tavan, ca și cum ai vrea să-l săruți. Rămâi în această poziție timp de 5-10 secunde, apoi ridică-ți capul și relaxează-ți musculatura. Repetă exercițiul de 8-10 ori pentru cele mai bune rezultate.

Țuguiază buzele

Ridică buza inferioară deasupra celei superioare, cât poți de mult. Păstrează această poziție a buzelor timp de cinci secunde, apoi relaxează și repetă de zece ori. Fă cu regularitate acest exercițiu pentru a tonifia mușchii bărbiei și ai gâtului și a estompa aspectul de bărbie dublă.

CITEȘTE ȘI: Bolile care pot fi ‘citite’ în palmă: La ce trebuie să fii atent

Exercițiul „gura de pește”

Asemănător cu exercițiul în care îți îndrepți buzele spre tavan, acesta presupune îndreptarea capului în sus și deschiderea și închiderea repetată a gurii, ținând buzele întinse. Pune degetul arătător pe bărbie, pentru a opune puțină rezistență, astfel încât exercițiul să fie și mai eficient și să lucreze intens mușchii din zona bărbiei.

Comentarii: