RELATII

De ce divorțează oamenii? Specialiștii au făcut un top al motivelor separării

Foto: Pinterest.com

Nimeni nu se mărită sau se însoară doar ca să divorțeze.  Până la urmă, fiecare promite celuilalt că îi va fi alături la bine și la greu, însă din păcate, uneori, aceste promisiuni sunt uitate. Viața e imprevizibilă, relaţia poate avea de suferit în timp şi partenerii ajung să renunţe unii la ceilalţi din diferite motive.

Și care sunt principalele motive care duc la divorț? Specialiștii au efectuat un studiu la care au luat parte indivizi care au trecut printr-un divorţ şi care au avut de ”revizuit” motivul real pentru care s-a ajuns în acel punct. Studiul a fost publicat în „Journal of Sex & Marital Therapy”, scrie portalul ”Ce se întâmplă, doctore?”.

Pe primul loc, cu un procent de 47%, se clasează lipsa dragostei şi a intimităţii, pentru că unul sau ambii parteneri nu au mai avut sentimente. Pe locul doi în top-ul celor mai comune răspunsuri de află problemele de comunicare, unde 44% dintre participanţi au selectat acest răspuns. Cercetătorii au explicat că partenerii poate că au avut un mod diferit de a comunica sau poate că unul dintre ei prefera să comunice mai puţin decât celălalt. Pe locul trei se clasează lipsa de simpatie, respect sau încredere, cu un procent de 34%, în timp ce pe locul patru, cu un procent de 32%, se află distanţarea partenerilor.

Citește și: Când și cum se împodobește bradul de Crăciun. Între tradiții și modernism

Semne care prevestesc divorțul

Cercetătorii menţionează că fiecare partener dezvoltă valori diferite sau pur şi simplu îşi doreau să facă altceva cu vieţile lor şi nu anticipau acest lucru în momentul în care au ajuns în faţa altarului. De asemenea, cercetătorii menţionează că răspunsurile oferite de participanţii la studiu tind să fie personale şi emoţionale, în timp ce motivele persoanelor divorţate în ultimii ani au la bază comportamentului partenerului. Practic, trăim în era în care satisfacţia personală este mult mai importantă, iar dacă mariajul este nesatisfăcător pentru că nu ne place, nu ne simţim pe aceeaşi lungime de undă cu partenerul sau pur şi simplu dragostea dintre cei doi a dispărut, divorţul este cea mai la îndemână opţiune.

Aşadar, care sunt primele semne care ne arată că relaţia noastră poate sfârşi cu un divorţ? ”Dacă nu eşti fericit, ai anumite reacţii faţă de partener, te îndepărtezi sau observi schimbări care apar în relaţie, acestea ar putea fi primele semnale ale unui mariaj eşuat. Lipsa de afecţiune, lipsa gesturilor drăguţe faţă de partener, timpul limitat pe care-l petreceţi împreună pot spune multe despre relaţie”, explică Rachel Needle, doctor in psihologie, codirector al „Modern Sex Therapy Institutes” din Florida.

Pentru a preveni aceste probleme sunt necesare cel puţin 10 minute pe zi pentru a vă conecta, dar asta nu înseamnă să vorbiţi despre copii sau despre locul de muncă, ci încercaţi să vă cunoaşteţi mai bine, să vă exprimaţi sentimentele, experienţele sau pur şi simplu să fiţi prezenţi.

sursa: csid.ro

 

 

Comentarii: