NUTRITIE

De ce este indicat să NU cureţi cartofii noi de coajă

Foto: Pinterest.com

 

Este vremea lor: în pieţe, preţul cartofilor noi scade zi de zi, pe când cei vechi devin cu atât mai scumpi, cu cât sunt mai zbârciţi.

Diferenţa de cost nu este singurul motiv ca să faci o cură intensivă de cartofi noi: sunt şi mult mai sănătoşi decât cei din recolta anului trecut.

Cartoful în sine este un aliment hrănitor de cea mai bună calitate: unul singur, de dimensiuni medii, furnizează peste 50% din doza zilnică recomandată de vitamina C, 20% din doza de vitamina B6 (implicată în protejarea inimii şi regenerarea celulelor nervoase), fier şi potasiu (importante pentru reglarea tensiunii arteriale).

Când alegi cartofii noi, aceste beneficii pentru sănătate sporesc, deoarece coaja lor conţine cantităţi şi mai mari de minerale şi vitamine decât miezul cartofilor vechi.

Pâinea prăjită, mare pericol pentru sănătate: Creşte riscul cancerului

Apa minerală, marele duşman al corpului tău: De ce te îngraşi când o consumi

De aceea, specialiştii ne sfătuiesc să nu-i cureţăm de coajă, ci doar să-i spălăm cu un burete aspru, sub jet de apă.

Cartofii noi pot fi consumaţi şi prăjiţi, fără să ne temem că ne îngrăşăm, fiindcă au mai multă apă, mai multe fibre, mai puţini carbohidraţi şi mai puţine grăsimi decât cartofii maturi.

Ce ceaiuri să bei în funcție de GRUPA DE SÂNGE

Cum scapi de kilogramele în plus cu banalul LEUȘTEAN

Foto: pinterest.com

Comentarii: