FRUMUSETE

De ce femeile minione slăbesc mai greu. Explicațiile unui medic renumit

Foto: msn.com

Unele femei par să ducă o luptă nesfârșită cu kilogramele în plus. Iar studiile arată că minionele slăbesc foarte greu. Se pare că acest lucru se întâmplă din cauza metabolismului mai lent al acestora, a explicat un medic renumit în diabetologie.

CITEȘTE ȘI: ORARUL organelor interne. Iată DE CE unele persoane se îmbolnăvesc mai des

Potrivit medicului Craig Primack, care este președintele Asociației Medicale pentru Obezitate din SUA, o femeie cu o înălțime normală are o rată a metabolismului bazal de 1400 de calorii pe zi. Rata metabolismului bazal indică numărul de calorii pe care corpul le arde când e în repaus – în timpul somnului, prin respirație, etc. Asta înseamnă că o femeie poate arde 1400 de calorii stând în pat toată ziua. Însă, atunci când vine vorba despre femeile mici de înălțime, rata bazală este de 1200 de calorii – de aici apare diferența în ritmul de slăbire, notează msn.com.

Minionele slăbesc mult mai greu pentru că au organe mai mici. Dimensiunea rinichilor, a creierului și a ficatului are mult de-a face cu diferențele în metabolismul dintre oameni, deoarece mărimea organele este proporțională cu structura corpului și statura.

Cu cât corpul are dimensiuni mai mici, cu atât are nevoie de mai puțină energie

Asta înseamnă că și numărul de calorii arse este mai mic. Mai mult decât atat, femeile scunde au mai puțină masă musculară, mai puțin țesut conjunctiv, oase și organe mai mici. Masa musculară este un factor important atunci când vine vorba despre numărul de calorii arse.

CITEȘTE ȘI:  ‘Găigana’ – omleta delicioasă din Banat. Ingredientele necesare şi modul de preparare

Dacă ești o persoană scundă, nu dispera! Nu totul este pierdut, deoarece o dietă sănătoasă și echilibrată este vitală, pe lângă mișcare, pentru a-ți accelera metabolismul.

Comentarii: