SANATATE

De ce nu e sănătos să porți inele pe aceste degete

De ce nu e sănătos să porți inele pe aceste degete. Purtarea inelelor este o podoabă obișnuită pentru mulți oameni din întreaga lume, dar știați că există unele degete unde purtarea inelelor vă poate afecta sănătatea?

Deși purtarea inelelor pe orice deget este, în general, sigură, există câteva considerente de care trebuie să țineți cont pentru a asigura un confort și o bunăstare optime.

De ce nu e sănătos să porți inele pe aceste degete

Degetul inelar

Unul dintre degetele care ar trebui abordat cu precauție atunci când vine vorba de purtarea inelelor este degetul inelar de la mâna stângă, în special pentru cei care sunt căsătoriți sau logodiți. În multe societăți, acest deget are o semnificație culturală și emoțională importantă, fiind locul tradițional în care se plasează verighetele.

CITEȘTE ȘI: Cinci lucruri pe care mâinile le dezvăluie despre sănătatea ta: La ce să fii atent

Cu toate acestea, purtarea unui inel pe acest deget poate provoca uneori disconfort sau chiar iritații, mai ales dacă inelul este prea strâns. Motivul acestui disconfort se află în anatomia degetului în sine. Degetul inelar este, de obicei, ușor mai mare decât degetele adiacente, ceea ce înseamnă că un inel purtat pe acest deget poate fi simțit mai strâns și mai strâns.

În plus, purtarea unui inel pe degetul inelar al mâinii stângi poate perturba circulația sanguină a degetului. Acest lucru se datorează faptului că venele din acest deget sunt conectate la inimă printr-o venă cunoscută sub numele de vena amoris sau „vena iubirii”.

Deși existența și semnificația exactă a acestei vene este dezbătută, este adevărat că purtarea unui inel strâns pe acest deget poate împiedica circulația sângelui și poate provoca disconfort sau chiar umflături.

Degetul arătător

Un alt deget la care trebuie să fii atent când vine vorba de purtarea inelelor este degetul arătător. Acest deget este adesea folosit pentru sarcini care necesită dexteritate și motricitate fină, cum ar fi tastarea pe o tastatură sau utilizarea unui dispozitiv cu ecran tactil. Purtarea unui inel pe degetul arătător poate interfera potențial cu aceste activități, interferând cu sau provocând disconfort.

De asemenea, deoarece degetul arătător este folosit atât de des, un inel purtat pe acest deget poate fi mai predispus la deteriorare sau pierdere.

Pe de altă parte, degetul mijlociu, cunoscut și sub numele de degetul cel mai lung, este în general considerat o alegere sigură pentru a purta inele. Este mai puțin probabil ca acest deget să resimtă disconfort din cauza inelului, deoarece nu este de obicei implicat în sarcini care necesită la fel de multă dexteritate ca degetul arătător.

De asemenea, deoarece degetul mijlociu este mai lung și mai mare decât celelalte degete, este mai puțin probabil ca un inel purtat pe acest deget să se simtă strâns sau constrângător, potrivit actualno.com.

În cele din urmă, a decide pe ce degete să porți inele se reduce la preferințele personale și la comoditate.

CITEȘTE ȘI: Mâinile îți pot arăta starea ficatului tău: Cum îți indică când acesta este bolnav

În timp ce unele degete pot fi mai predispuse la disconfort sau la interferențe din cauza inelelor, nu există reguli stricte care să dicteze unde ar trebui sau nu ar trebui purtate inelele.

Cu toate acestea, faptul de a fi conștient de potențialele implicații asupra sănătății și de a alege inele care sunt confortabile poate contribui la asigurarea unei purtări confortabile și sigure.

Comentarii: