SANATATE

De ce NU trebuie să foloseşti dezinfectant pentru mâini: Cât de nociv este pentru sănătate

onnastil.ro

Dezinfectantul pentru mâini este vital pentru cei ipohondrii sau pentru cei pur și simplu obsedați de igienă. Totuși, cât este acesta de benefic?

Dezinfectantul de mâini conține numeroase toxine periculoase pentru sănătate și nu este foarte eficient când vine vorba de distrugerea germenilor.

Alternative ale dezinfectantului

Ai, însă, alternative la aceste substanțe nocive. Uleiurile esențiale, de exemplu, au proprietăți antibacteriene și antifungice, iar medicii susțin că săpunul simplu, în combinație cu apa, e mult mai eficient decât orice antiseptic.

CITEȘTE ȘI: Problema şerveţelelor umede: De ce ar putea fi INTERZISE

Principalul argument impotriva dezinfectantului

Unul dintre argumentele principale împotriva dezinfectantului ar fi faptul că duce la absorbția de bisfenol A (BPA), care dereglează sistemul endocrin. Această substanță, deși este toxică, intră în compoziția majorității produselor din plastic, potrivit playtech.ro.

S-a demonstrat că dezinfectanții din comerț conțin chimicale precum izopropil miristrat și propilen glicon, care cresc capacitatea de absorbție a pielii, și, implicit, măresc riscurile pătrunderii în organism a acestor substanțe toxice.

De asemenea, nici mirosul plăcut nu este un motiv de bucurie, întrucât poate ascunde până la 300 de chimicale toxice. Companiile nu sunt obligate să specifice elementele care generează parfumul, dar acestea se leagă de dezechilibrele hormonale, alergii, probleme respiratorii și chiar cancer.

CITEȘTE ȘI: Cum ne provocăm SINGURI tulburările ENDOCRINE! Atenție la aceste PRODUSE!

Pe de altă parte, folosirea obsesivă a produselor care te protejează de bacterii te poate face, în timp, mult mai vulnerabil în ceea ce privește imunitatea, pentru că sunt ucise și bacteriile benefice. Așadar, pe termen lung, putem spune că ne fac mai mult rău decât bine.

Comentarii: