REVIEW

De ce nu vor refugiații ucrainieni să rămână în România: Care este temerea lor cea mai mare

abcnews.com

Refugiații ucraineni se tem să rămână în Românina. Mare parde din cei care au ajuns în vestul țării au plecat din țara noastră. Conform reprezentanților Uniunii Ucrainenilor, aceștia se tem că și țara noastră va fi atacată de trupele rusești.

Două autocare cu refugiați ucraineni, care ar fi trebuit să ajungă marți, la Surduc, lângă Lugoj, unde era pregătit un motel pentru cazarea lor, au părăsit România.

CITEȘTE ȘI: Lucrurile de care ai avea nevoie în caz de război: Cum te pregătesti pentru a nu fi luat prin surprindere

„Au ajuns, dar ce credeți, nu doreau să rămână! I-am dus direct la vamă, la Nădlac. Ei zic că în două-trei zile și la noi vor fi probleme. Au refuzat să rămână. Că nu e garanție, nu au au siguranță. Nu știu ce știu ei, ce știri au aflat. Toți gândesc că, în câteva zile și noi suntem atacați. I-am dus la vamă, de acolo, pleacă fiecare spre alte țări din Europa”, a declarat pentru Gândul Ioan Covaci, președintele Uniunii Ucrainenilor din România, filiala Lugoj, potrivit Gandul.

CITEȘTE ȘI: Specialiștii avertizează: De ce boli grave ar suferi Vladimir Putin

Conform acestuia, o mare parte din cei circa 100 de refugiații care au ajuns săptămâna trecută, în localitatea Știuca, lângă Lugoj, au plecat deja spre alte țări din Occident.

Comentarii: