NUTRITIE SANATATE

De ce să mănânci slănină la micul dejun: Efectul benefic pe care îl are asupra vezicii biliare

retete-usoare.info

Slănina este un aliment nutritiv care este asociat de obicei cu prânzul sau cina. Pentru ca aceasta să fie utilă la maximum pentru organismul nostru, trebuie consumată la momentul potrivit.

Care este cel mai bun moment pentru a mânca slănină?

Potrivit nutriționiștilor ruși, slănina este cel mai bine consumată dimineața, scrie publicația rusă Lenta. Și există un motiv întemeiat pentru recomandarea lor. Consumul de grăsimi dimineața activează fluxul biliar, are un efect pozitiv asupra funcționării vezicii biliare și a tractului gastrointestinal în ansamblu.

CITEȘTE ȘI: De ce recomandă nutriționistul Mihaela Bilic să nu ne ferim de slănină

În plus, grăsimile sunt mai bine absorbite dimineața, nu supraîncarcă ficatul și oferă organismului multă energie.

Slănina se combină bine cu produsele vegetale – legume fără amidon și ierburi. De exemplu, la micul dejun puteți mânca un sandviș cu slănină și salată verde.

CITEȘTE ȘI: Dieta cu slănină: Cum este ajutat creierul de acest regim alimentar

Este important să ne amintim că grăsimile sunt bune doar cu moderație. Persoanele cu ateroscleroză și supraponderale nu ar trebui să consume mai mult de 10-30 de grame de grăsime pe zi.

Comentarii: