NUTRITIE

De ce să nu consumi citrice după mâncare: Cum e afectat stomacul

Foto: Pinterest.com

De ce să nu consumi citrice după mâncare: Cum e afectat stomacul. Este esențial să încorporezi în dieta ta citrice pentru a obține beneficiile care vin împreună cu ele, cum ar fi să ai o piele și un păr sănătos, să ai un sistem imunitar robust, să ai fibre în dietă și așa mai departe.

Citricele, cum ar fi portocalele, lămâile, mandarinele și grapefrutul, se numără printre cele mai populare și îndrăgite citrice. Acestea sunt bine cunoscute pentru aroma lor unică, precum și pentru numeroasele lor avantaje.

Acidul citric este numele acidului care se găsește în citrice. Datorită faptului că aproape toate au o natură ușor acidă, este imperios necesar să cunoști momentul optim pentru a le consuma. Cel mai prost moment pentru a le consuma este imediat după o masă, cum ar fi prânzul sau cina. Acest lucru poate duce la o gamă largă de efecte adverse și poate fi în detrimentul sănătății tale.

CITEȘTE ȘI: Alimentele care au grijă de pancreasul tău: Protejează și reduc inflamațiile din celulele acestuia

De ce să nu consumi citrice după mâncare: Cum e afectat stomacul

Influența asupra procesului digestiv

Conținutul ridicat de acizi din citrice ar putea avea un impact asupra sănătății sistemului tău digestiv. Este posibil să inducă tulburări în digestie și să aibă un efect contrar dacă le consumați pe un stomac complet plin, fără a face o pauză între fiecare. În special în cazul persoanelor predispuse să se confrunte cu acest lucru, se poate ajunge la indigestie, aciditate și arsuri la stomac.

Impactul asupra absorbției nutrienților

Este posibil ca citricele să împiedice organismul să absoarbă nutrienții din mese dacă le consumi imediat după o masă consistentă. În plus, acest lucru are un efect asupra biodisponibilității mineralelor și vitaminelor esențiale.

Taninurile, polifenolii și oxalații sunt câteva dintre substanțele care se găsesc în citrice. Acești compuși interferează cu capacitatea organismului de a absorbi substanțele nutritive. Antioxidanții sunt benefici pentru sănătate, dar poți obține beneficiile lor doar dacă îi consumi la momentul potrivit.

Influența asupra nivelului de zahăr din sânge

Atunci când sunt consumate imediat după masă, citricele au potențialul de a-i face pe cei care au dificultăți în a-și controla nivelul de zahăr din sânge mai susceptibili de a dezvolta un dezechilibru. Există posibilitatea ca acestea să inducă creșteri rapide ale glicemiei, urmate de scăderi. Acest lucru are potențialul de a afecta semnificativ sănătatea persoanelor cu diabet.

Creșterea în greutate

Datorită faptului că alimentele citrice includ calorii, nu este o idee bună să consumi o cantitate excesivă din ele. Acesta are potențialul de a provoca creșterea în greutate dacă este consumat în cantități excesive și după masă.

Disconfort gastro-intestinal

Citricele, atunci când sunt consumate imediat după masă, au potențialul de a induce dureri la nivelul tractului gastrointestinal pentru persoanele care au tulburări digestive. Este posibil să ai simptome precum dureri abdominale, balonare și gaze. Este recomandat să consumi citrice doar după ce stomacul este aproximativ pe jumătate plin dacă ai un stomac sensibil, potrivit TheHealthSite.

În concluzie, citricele oferă o multitudine de beneficii pentru sănătate; cu toate acestea, momentul în care sunt consumate este un factor crucial pentru a determina măsura în care aceste beneficii sunt maximizate în timpul consumului.

Consumul de citrice într-un moment în care stomacul nu este extrem de plin este vital dacă dorești să eviți potențialele efecte adverse, cum ar fi durerile digestive, absorbția nutrițională redusă și anomaliile glicemiei.

CITEȘTE ȘI: Stomac și mâini umflate: Simptomul pe care nu trebuie să îl ignori – Problemele de sănătate pe care le semnalează

Pentru a profita de beneficiile nutriționale ale citricelor și pentru a vă susține bunăstarea generală, este important să acorzi atenție momentului în care le mănânci,dar și a cantității consumate. Când vine vorba de a profita de beneficiile acestor fructe pline de vitamine pe tot parcursul sezonului de iarnă și dincolo de acesta, este important să reții că echilibrul și conștientizarea sunt cheile succesului când vine vorba de o alimentație echilibrată.

Comentarii: