NUTRITIE SANATATE

Alimentele care au grijă de pancreasul tău: Protejează și reduc inflamațiile din celulele acestuia

arthrosin.eu

Alimentele care au grijă de pancreasul tău: Protejează și reduc inflamațiile din celulele acestuia. Ficatul și pancreasul sunt componente importante ale sistemului digestiv. Starea lor depinde în mare măsură de alimentația zilnică.

Alimentele care au grijă de pancreasul tău

Dovleacul

Dovleacul vă va umple cu carbohidrații potriviți și vă va îmbunătăți starea de spirit pentru întreaga zi! Această legumă conține carotenoizi, care sunt antioxidanți puternici. Aceștia reduc procesele inflamatorii și previn moartea celulelor. Cei mai mulți carotenoizi se găsesc în roșii, morcovi și dovleac. În același timp, terciul de dovleac nu irită pancreasul.

Atenție! Consumul de dovleac îmbunătățește absorbția grăsimilor, favorizează pierderea în greutate și îmbunătățește digestia, deoarece conține multe fibre.

Ulei de măsline

Acest produs este bogat în vitamina E și conține acizi grași sănătoși. Uleiul de măsline are un efect benefic asupra celulelor ficatului și pancreasului. Atunci când se urmează o dietă pentru ficat și pancreas, se recomandă înlocuirea uleiului de floarea-soarelui cu ulei de măsline.

CITEȘTE ȘI: Cele mai bune ceaiuri pentru un pancreas bolnav: Stimulează secrețiile pancreatice

Dezechilibrul de acizi grași din uleiul de floarea-soarelui provoacă oxidarea și inflamarea celulelor acestui organ.

Produse lactate fermentate

Laptele covăsit, laptele fermentat, chefirul, zerul, brânza de vaci cu conținut scăzut de grăsimi sunt utile în cazul problemelor cu glandele digestive. Nu ar trebui să mâncați alimente sărate și grase. Consumul lor duce la retenția de lichide în organism și face ca organul să prezinte o activitate enzimatică ridicată.

Sfecla roșie

Sfecla roșie conține carotenoizi, precum și betaină, care „pornește” celulele hepatice. Această substanță le protejează de mutații. Consumul de sfeclă roșie previne apariția cirozei. Numai sfecla crudă este sănătoasă. În timpul tratamentului termic, cele mai multe dintre substanțele utile sunt distruse.

Pe de altă parte, la pacienții cu probleme pancreatice, sfecla crudă provoacă probleme digestive. Este mai bine pentru aceștia să bea suc de sfeclă, inclusiv sub formă diluată.

Caisele uscate

Caisele uscate sunt bune pentru ambele organe. Conțin zaharuri naturale și compuși fenolici. Aceștia din urmă blochează procesele care cauzează sindromul metabolic. Ca urmare, depozitele de grăsime din ficat cresc.

Atenție! Pancreasul „tolerează” mai ușor zaharurile din surse vegetale decât cele din produsele de cofetărie. Caisele uscate conțin fibre care blochează parțial absorbția fructozei în intestine, reducând astfel povara asupra pancreasului.

Ceaiul verde

Ceaiul verde reduce probabilitatea apariției cancerului pancreatic și favorizează reînnoirea celulelor hepatice. Ceaiul verde conține o mulțime de catechine. Acestea sunt substanțe care pot preveni procesele inflamatorii. Ceaiul verde este un tonic excelent. Mai bun decât cafeaua. Pentru sănătatea glandelor digestive, este suficient să beți 2 pahare de băutură pe zi.

Varza

Toate tipurile de varză – varza albă, varza albastră, varza de mare, broccoli – au un efect benefic asupra stării glandelor digestive.

Fructe

Ficatul iubește merele, perele, bananele, avocado și majoritatea citricelor, inclusiv portocalele, lămâile și grapefruiturile.

Dulciuri sănătoase

Persoanele cu probleme pancreatice pot mânca pomelo, curmale și stafide.

CITEȘTE ȘI: Primul semn de alarmă al unui pancreas inflamat: La ce să fii atent

Mierea

Acest produs natural este un substitut sănătos pentru zahăr. Trebuie consumat cu moderație.

Nuci

Nucile, caju și migdalele sunt bune pentru ficat, deoarece conțin acizi grași sănătoși. Pentru sănătatea ficatului și a pancreasului, este important să mâncați corect, să excludeți din alimentație mâncarea de tip fast-food și să evitați alcoolul, recomandă actualno.com.

Comentarii: