REVIEW

DE CE Steve Jobs a ales litera ”i”-ul din cuvântul „iPhone”

 

Cele mai multe dintre produsele Apple sunt recunoscute după iniţiala „i”. Fie că vorbim de iMac, iPod, iPhone sau iPad, prefixul este omniprezent pe piaţă începând cu lansarea lui iMac, în anul 1998. Ce reprezintă, însă, această literă?

Simbolul a fost folosit pentru prima dată în anul 1998, pentru a denumi produsul „iMac”

La un eveniment organizat de Apple în 1998, Steve Jobs a făcut public produsul iMac, notează Descoperă.ro. Tot atunci, antreprenorul american a explicat care este semnificaţia numelui dispozitivului pe care l-a creat.

„iMac simbolizează legătura dintre lumea fascinantă a internetului şi simplitatea unui Macintosh. Am ales acest nume pentru a le oferi clienţilor noştri exact ceea ce îşi doresc: o conexiune la internet simplă şi rapidă”.

Mănânci mult usturoi? Vezi cu ce PROBLEME de sănătate te poți confrunta!

Diferenţa dintre fasolea verde şi cea galbenă. Care este mai sănătoasă

DIETA care se ține CEL MAI UȘOR

În cadrul aceleiaşi prezentări, Jobs a mai explicat că litera „i” înseamnă şi „individualitate”, „instruire”, „informare” şi „inspiraţie„. Dat fiind faptul că aceşti termeni nu se află în strictă legătură cu internetul, unele voci susţin că, în acel moment, Apple nu s-a gândit neapărat la acest domeniu, atunci când au ales numele produsului iPod.

Comentarii: