LIFESTYLE

De la oină, la cel mai bun aruncător de suliță din România! Alexandru Novac ne va reprezenta la Olimpiada de la Tokyo

Alexandru Novac, atletul care ne va reprezenta la Olimpiada de la Tokyo în proba de aruncare a suliței, se pregătește pe plajă la sportul pe care a început să îl practice pentru că era bun la …aruncarea mingii de oină. A început atletismul la 9 ani și a ajuns să facă această probă datorită profesoarei lui de sport.

„Doamna profesoară de la Adjud a văzut că arunc foarte bine cu mingea de oină și mi-a spus să mă înscriu la suliță și aici am rămas”, povestește campionul.

Începutul pandemiei l-a prins pe sportiv în Portugalia, unde era de câteva luni, dar a fost nevoit să revină acasă unde s-a antrenat cum a putut în primele două luni.

„Am stat două luni și jumătate în Portugalia, a fost o pregătire foarte, foarte bună, m-am antrenat foarte bine, dar, din păcate, a trebuit să mă întorc în România să continui pregătirea aici. Am stat în izolare două săptămâni, apoi am venit la Constanța, am început să mă pregătesc mai intens”, explică Alex Novac.

CITEȘTE ȘI: Abia acum s-a aflat: Cum a apărut și ce înseamnă ‘sfertul academic’

A pierdut șirul sulițelor stricate!

Atletul se află în prezent la Constanța, iar în fiecare zi pe lângă cele câteva ore de antrenament fizic pe care le face, merge la malul mării să arunce cu sulița. De-a lungul celor 15 ani de când face această probă din atletism a pierdut șirul sulițelor pe care le-a stricat.

Pe ultima am făcut-o praf recent, în Portugalia, am aruncat cu altă suliță în ea„, spune sportivul, care la anul, la Olimpiadă va avea 24 de ani.

” Fiind la o vârstă foarte fragedă mă rezum la o finală sau poate un loc cât mai bun să fiu în primii 32, atât. Sunt voci care spun că Olimpiada nu se va ține nici la anul, dar sper să nu se întâmple asta!”, mărturisește campionul.

 

 

 

 

 

Comentarii: