NUTRITIE

Descoperă secretele unei tocanițe de miel delicioase și suculente, cu arome bogate și o textură perfectă

Tocănița de miel este unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din bucătăria românească și nu numai. Această este o mâncare tradițională, care se prepară din bucăți de carne de miel, legume, ierburi aromatice și condimente.

CITEȘTE ȘI: Cum îți dai seama dacă e proaspătă carnea de miel: La ce să fii atent

Descoperă secretele unei tocănițe de miel delicioase și suculente, cu arome bogate și o textură perfectă

Ingrediente:

  • 600 g carne de miel
  • 50 ml ulei de măsline
  • 200 g praz
  • 100 g țelină
  • 2 căței de usturoi
  • 100 ml vin roșu
  • 100 g morcovi
  • 200 g ceapă
  • 400 g cartofi
  • 200 g roșii
  • 1 crenguță de busuioc
  • 20 g sare
  • 2 g piper

Descoperă secretele unei tocănițe de miel delicioase și suculente, cu arome bogate și o textură perfectă

Mod de preparare:

Carnea de miel se taie în bucăți potrivite.

Prazul se taie felii, iar usturoiul se zdrobește.

Morcovii se curăță și se taie rondele.

Cartofii se taie în jumătăți, iar roșiile se taie în sferturi.

Țelina se taie felii mai mici.

CITEȘTE ȘI: Cea mai bună marinată pentru miel: Îi dă cărnii un gust delicios, o face mai fragedă și suculentă

În jumătate din cantitatea de ulei se prăjește carnea și se scoate apoi pe o farfurie.

Se adaugă uleiul rămas și se prăjesc prazul, țelina, morcovii și usturoiul până se înmoaie.

Carnea se pune înapoi în cratiță, se adaugă vinul, se toarnă aproximativ 300 ml apă și se fierbe totul 45 de minute la foc mic, cu capac.

Se adaugă apoi ceapa și cartofii și se lasă la fiert la foc mic, timp de 15 minute, până fierb toate legumele.

Se adaugă roșiile, busuiocul, se condimentează după gust cu sare și piper și se mai fierbe totul 5 minute.

Comentarii: