SANATATE

Descoperirea medicilor din Israel: Medicamentul care ar putea salva viaţa bolnavilor de COVID-19

scmp.com

Un medicament anticoagulant, salvarea pacienților cu COVID-19. Formarea unor cheaguri de sânge și inflamația pot contribui la apariția dificultăților grave de respirație, în cazul pacienților cu COVID-19.

Un nou studiu clinic încearcă să stabilească dacă un medicament anticoagulant folosit de cei care au avut un infarct sau accident vascular cerebral, ar putea fi eficient și în cazul pacienților cu COVID-19 ventilați mecanic.

Pacienții în stare critică dezvoltă o inflamație severă a plpmânilor numită sindrom respirator acut care îi împiedică să poată respira pe cale naturală.

Această inflamație a plămânilor predipsune la acumularea de lichid la nivelul plămânilor și la apariția unor microcheaguri de sânge în vasele mici de sânge ale plămânilor.

CITEȘTE ȘI: Marius Șumudică, pacientul 0 în România? Antrenorul spune că a avut simptome COVID 19 în decembrie

Acest proces contribuie la apariția dificultăților grave de respirație, în cazul pacienților cu COVID-19. În afară de conectarea lor la ventilatoare mecanice, în unitățile de terapie internsivă, nu există alt tratament eficient, în acest caz.

Anticoagulant cu spectru larg

O echipă de cercetători de la Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC), din Boston sugerează că folosirea unui anticoagulant cu spectru larg pentru anumiți pacienți cu COVID-19, nu doar că le poate salva viața, dar poate reduce și durata ventilării mecanice.

În 1996, Food and Drug Administration (FDA) a aprobat un medicament numit activator tisular de plasmocinogen (tPA) pentru a preveni apariția cheagurilor de sânge în cazul persoanelor care au suferit un infarct, accident vascular cerebral sau embolism pulmonar.

Cercetătorii au început să înroleze anumiți pacienți cu COVID-19 în cadrul studiului clinic pentru testarea eficienței activatorului tisular de plasmocinogen.

CITEȘTE ȘI: O nouă profeție marca Bill Gates! Când se va mai confrunta omenirea cu o criză de anvergură

”Dacă se dovedește a fi eficient și sigur pentru tratarea sindromului respirator acut, în cazul pacienților cu COVID-19, tPA poate salva vieți și reduce timpul necesar recuperării, așa că ventilatoarele mecanice vor putea fi eliberate mai rapid, pentru a beneficia de ele mai mulți pacienți,” a explicat Christopher D. Barrett, coordonatorul studiului, pentru medicalnewstoday.com.

Comentarii: